torsdag 3 februari 2011

Semlor och socker chock




Denna vecka har varit tung men just nu när det är torsdag känns det som att veckan trots detta gått fort.

Vi frågar oss här hemma ofta vad vi har gemensamt?!
Efter 10 år tillsammans har vi äntligen hittat ett gemensamt intresse nämligen mat och just nu äts det GI för fullt, vi letar recept och skriver matlistor. Vi har inget större behov av vikt nedgång men varför äta sämre mat när man kan äta mat som kroppen mår bra av?
Jag älskar chips och slutar givetvis inte med detta helt, i morgon är det fredags mys och på min önskelista står chipsen högt:)

Vi har fler om möbleringar med mat hemma hos oss för sedan i måndags har vi påbörjat mjölkallergi test på lilla Nela så detta har upptagit mycket av min tanke verksamhet. Ni som känner vårt lilla hjärta vet ju hur glad hon är i mat....NOT. Att hitta mat som passar damen har hittills varit en lång resa och nu känns det som vi får vi börja om i några steg. Men skam den som ger sig och om hon mår bra så mår vi bra och hittills har det mesta gått bra.

Såklart måste vi hitta alternativ även till godsaker så i eftermiddags bakade vi mjölkfria semlor med havre mjölk o soja visp. Bullarna smakade som vanligt men grädden var super söt så grädden uppskattades väldigt mycket av Nela och jag fick en sockerchock.....hihi men gott var det. Så slut ordet i kväll bli bryt inte i hop över mjölk fri kost. Hmmm observera i kväll för i morgon är en annan dag och en ny dag ;)


Kramelikram



2 kommentarer:

  1. Lite omständigt låter det allt, men va gör man inte för sina kära..
    Visste faktiskt inte att det fanns Soja-visp!

    Trevlig helg!

    Kram Liza

    SvaraRadera
  2. Hihi så sant! Man blir förvånad över vad som står på hyllorna när man måste ändra matvanor:)

    Trevlig helg önskar jag även dig!

    Kram

    SvaraRadera