söndag 20 januari 2013

Godaste brödet!


Tjingeling! Bloggandet ligger lite på is men jag tittar in lite ibland o säger hej.
Idag vill jag dela med mig av receptet på detta supergoda GI bröd som vi fått av en go vän.


2 dl Havregryn
5 dl Dinkel mjöl
2 tsk Bikarbonat
1 dl Solrosfrön
1dl  Linfrö

Blanda dessa ingredienser i en bunke.
Sedan dessa....

4 dl Naturell yoghurt
2 msk Flytande honung
1 Rivet äpple

Degen ska vara kletig o när den är färdig blandad lägger du ett bakplåtspapper i en 2l brödform i med degen och in i ugnen (175°) i nedre delen av ugnen i ca 1h



Ha en fin söndag!

3 kommentarer:

  1. bakade detta idag! 70 min i ugnen o tre mackor i magen:-) nästa gång blir det nötter i!!! ///Sofie

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut..men inget för mig som är glutenintolerant;)

    Hur går det med lilla Otilia, hur gammal är hon nu?

    Kram Helena

    SvaraRadera
  3. Hejsan! Åh det där brödet ser verkligen smarrigt ut! Önskar jag vore mer av en "bakare" för det finns så mkt jag skulle kunna tänkas och vilja göra då :) Men tyvärr är det inte jag som fått bakar-genen i familjen utan min syster :) Kanske skulle slänga iväg receptet till henne...hihi! Ha det gott!

    SvaraRadera