Tjingeling! Bloggandet ligger lite på is men jag tittar in lite ibland o säger hej.
Idag vill jag dela med mig av receptet på detta supergoda GI bröd som vi fått av en go vän.
2 dl Havregryn
5 dl Dinkel mjöl
2 tsk Bikarbonat
1 dl Solrosfrön
1dl Linfrö
Blanda dessa ingredienser i en bunke.
Sedan dessa....
4 dl Naturell yoghurt
2 msk Flytande honung
1 Rivet äpple
Degen ska vara kletig o när den är färdig blandad lägger du ett bakplåtspapper i en 2l brödform i med degen och in i ugnen (175°) i nedre delen av ugnen i ca 1h
Ha en fin söndag!
bakade detta idag! 70 min i ugnen o tre mackor i magen:-) nästa gång blir det nötter i!!! ///Sofie
SvaraRaderaSer gott ut..men inget för mig som är glutenintolerant;)
SvaraRaderaHur går det med lilla Otilia, hur gammal är hon nu?
Kram Helena
Hejsan! Åh det där brödet ser verkligen smarrigt ut! Önskar jag vore mer av en "bakare" för det finns så mkt jag skulle kunna tänkas och vilja göra då :) Men tyvärr är det inte jag som fått bakar-genen i familjen utan min syster :) Kanske skulle slänga iväg receptet till henne...hihi! Ha det gott!
SvaraRadera