måndag 30 juli 2012

Inte redo



Jag har varit redo i 2 veckor på förlossning och bebis. I morgon är den beräknade dagen här och just nu vill jag inget hellre än att bebis stannar kvar. Vi har sedan igår fått ge Nela mer medicin (pulver) för sin mage som inte arbetar som den ska just nu. Förmodligen en kombination av mindre bra mat som blivit följd av att hon annars inte fått i sig någonting. När jag idag tog fram klyx så känner jag i hela mitt hjärta att jag framöver hellre utstår 48h kämpande med förlossning än detta. Men jag vägrar att inte vara med och hålla koll på hennes mage just nu så ingen förlossning de närmsta dygnen tack för det sista vi fixar just nu är lavemang resa till barnakuten. Nu vill vi bara att Nela ska kunna sköta magen utan klyx. Snälla!!!


Lite bilder på mina fina mårbacka bjuder jag er på idag. 
Jag tröttnar aldrig på denna ljuvliga blomma.


Kramelikram






lördag 28 juli 2012

Olika vinklar.....


Jag var bara tvungen att visa en magbild till!!
Tänk att magen ser så olika ut på olika bilder. Här ser det faktiskt ut som min vän L säger. Jag har en badboll!! På bilden igår ser jag rund o go ut hela jag! Själv föredrar jag badbollen hihi


Önskar er en trevlig helg!


Kramelikram

fredag 27 juli 2012

v 40



Kom ut nu bebis säger Nela!!

Slutspurten är här! Nu är vi i v39+2. Vi hoppas att även bebis inser detta och vill komma ut till oss någon av de närmsta dagarna. Sista veckan och det känns redan som vi gått över en vecka. Förmodligen för att Nela föddes i v 38+0 och då med planerat snitt pga säte. Vi behövde inte gå och undra och vänta på när och hur det skulle starta och inte heller vilken smärta som väntar. Men oj vad spännande detta är!

Lite sammanfattning av denna graviditet så här långt......
 
Vikten är +17kg. Jag har gått upp lika mycket som när jag väntade Nela och det pulserar en hel del i fötter och ben av massa vatten.

Sf måttet nu är 36 och när Nela föddes låg det på 34 så lite större än Nela borde denna lilla skatt vara.

Åh lilla bebis vad du är efterlängtad. Nu vill vi mer än gärna träffa dig. Hoppas, hoppas det är sista bilden på magen här på bloggelibloggen.



Kramelikram



onsdag 25 juli 2012

Solhatt


Denna fina solhatt köpte jag på lindex idag. Helt perfekt och super skönt att ha nu när vi äntligen fått härlig sommar värme. Vi njuter för fullt av semestern, tar dagen som den kommer.  Solar, badar och fikar.
Ok små irritationer finns såklart oxå då jag är allt annat än smidig för tillfället och lite oro inför förlossning hänger i luften. Idag har vi gått in i v40. Tjohoo sista veckan.......hoppas vi iallafall.....



söndag 22 juli 2012

Inga sura miner....



Sommar!! Sommar o sol. Havet o vinden och doft av kaprifol.........sommar.......trallalala....

Idag har vi haft en toppen dag! Vi startade på stranden och avslutade på Skälby 4H gården med goda vänner. Tusen tack igen och igen! Energin är på topp och den verkar få hålla i sig då de lovat soligt väder nästan hela veckan. Tack det behövde jag och många med mig. Så idag bjuder jag er bara på glada miner och en suddig men härlig bild på en nöjd Nela som sprang runt på stranden.....

Hoppas även du fått njuta av solens strålar idag!


Kramelikram



torsdag 19 juli 2012

Gjutjärnsgryta


I höstas gjorde vi för första gången en riktig kött gryta hemma då vi lånade svärmors fina kockum gjutjärns gryta. Jag har varit på jakt efter en sån fin och fick pengar när jag fyllde år. Dessa har jag sparat men jag gav nu upp letandet och inhandlade igår en mörk blå från ikea. Känns som maten kommer bli både god och fin i denna gryta. Det fick även följa med en stekpanna i från samma serie. Det känns bra med lite blått bland allt vitt just nu.

Och höst grytan känns inte långt borta idag då regnet har infunnit sig precis hela dagen. Och jag tänker vara negativ och uppriktigt ärlig över hur detta vädret drar ner mitt humör. Människan har ett behov av solljus. Jag har ett lika stort behov av att få vara med min familj som att få vara i vår trädgård under sommaren. Klippa mina buskar, rensa i rabatten och dofta på rosorna. Så i min närvaro får ni hellre klaga över vädret än att köra någon man ska vara tacksam för det man har vals. Är det sommar ska det vara varmt och man ska kunna bada utomhus och är det vinter ska det vara snö så man kan åka pulka det är så naturen i vårt land  mår bäst.
Balans helt enkelt......

Hua jag tror inte mina hormoner är i balans kände just att jag blev lite upprörd. Det brukar man väl inte bli när man är gravid hihi nej vissa har säkert enligt dom själva aldrig varit det.....

Hoppas ni klagat ordentligt på regnet idag så solen vågar ta större plats 
än regnmolnen morgon.....


Godnatt





tisdag 17 juli 2012

Babynest








Nu är det äntligen färdigt! Jag är jättenöjd och glad att jag gav mig på att göra ett eget babynest till bebis. Jag brukar inte ha rätt mängd tålamod för att sy men nu hade jag det och måste få visa många bilder då jag är så stolt över vad jag åstadkommit. Jag hittade ett jättebra mönster HÄR om någon mer vill ta fram symaskinen.
Det blev endast ett utbrott vid tillverkningen och det var då den långa "korven" skulle dras igenom runt hela kanten men tillslut blev det bra.

Det är ju inte säkert bebis vill sova mellan oss som sin syster men om det blir så så är detta verkligen toppen bra. Och om den fina vaggan som sambon hade som bebis blir populär sovplats så passade  babisnestet perfekt där oxå för lite mer ombonat och mysigt.

Magen hade vuxit en cm så nu i v 39 är SF måttet 34 och jag känner mig lite lugnare igen. Ja så lugn man kan vara när man endast har 2 v kvar till BF hihi....


Kramelikram



måndag 16 juli 2012

Gott ska det vara....



Kaffe latte, jordgubbar och vispad grädde. J vad ska man säga. Gott som tusan. Jag har nog snittat en liter jordgubbar/dag denna sommaren än så länge.

Varför bloggar jag? Det vet jag ju egentligen. Jag är en kreativ själ ut i fingerspetsarna, det är jättekul att fota, och jag älskar att inspirera andra människor. Det kanske är någon där ute som piggas upp av denna bild och blir sugen på jordgubbar?


Nu har pappa i  familjen äntligen semester så nu väntar långa frukostar, lugn och ro hela förmiddagarna och försöka ta dagen som den kommer. Och så väntar vi ju och undrar allihop när Nelas syskon ska komma och mysa med oss.
Jag har börjat känna att det närmar sig då jag är lika trött som i början av graviditeten och lite sammandragningar/förvärkar som dyker upp titt som tätt. Vi hoppas ju såklart att bebis inte stannar mycket längre än den beräknade tiden men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det ju......




fredag 13 juli 2012

Lite blått





Idag har jag och Nela seg och mys dag i soffan med film. Jag är otroligt trött, hela kroppen känns som en tung gele klump. Man jag tog en dans med damsugaren i köket på morgonen så då passade jag på att blippa lite foto på några blåa detaljer som smugit sig in. Jag har sagt tidigare att blått är inte min favorit färg. Men nu är jag beredd att ändra mig. Men först brunett under sommaren sedan blått i köket hmmm jag får väl avvakta tills gravid hormonerna lagt sig innan jag säger för mycket hihi

Nu ska jag återgå till soffan och se om Nela kan tänka sig sätta på en mysig film istället för barnkanalen.

Har förresten sytt ett babynest som blev såå fint! Ska tvätta det och fortsätter det vara fint lovar jag att dela med mig av resultatet och beskrivning här på bloggelibloggen.


Trevlig helg!

Kramelikram



tisdag 10 juli 2012

Gravid v38



Det är inte bara magen som växer under graviditeten. Mitt hår och naglar är bättre än någonsin. Det var likadant sist. Och nu när jag inte jobbar och kladdar ner mig med hårfärg kan jag måla naglarna i ljusa fina färger så det gäller att passa på. Jag gjorde även en kraftansträngning och målade tånaglarna det är ju en bit ner dit.

Just nu blir det en del bebis och magbilder men det är ju det som kretsar mest runt mig just nu så jag bjuder på det. Och det gäller ju att ta lite bilder på magen då den snart är som en bulldeg hihi

Jag var hos bm idag och mitt sf mått var samma som sist (33). Trots att jag inte skulle bli orolig var det svårt att låta bli. Men under eftermiddagen och kvällen är nu bebis lika livlig som den brukar så jag kan nog somna gott ikväll.

Nu blir det efterlängtad fot massage för mina svullna fötter.


Natti natti



måndag 9 juli 2012

Rent och frächt



De små mini kläderna är tvättade och redo för bebis. Vi har endast köpt två små byxor för vi har några neutrala vita plagg. Jag kunde dock inte låta bli att tvätta några av Nelas spetsiga och rosa plagg. Och blir det en liten pojke så får pappa o Nela ut och handla. Denna bebis blir nog inte lika liten som Nela var då mitt sf mått varit lite högre hela tiden och hon föddes v38+0 och där är vi nu om en vecka. Jag tror denna bebis kommer ligga kvar länge till hihi. Nela var 46cm lång och vägde 2865g då hon föddes så stl 44 får ligga kvar i hennes låda.

Jag tvättar och städar för fullt eller rättare sagt så mycket som min kropp på +15kg orkar i värmen.

Pappa har en vecka kvar på jobbet sedan semester och idag skiner solen så nu ska jag och Nela packa bilen och ta en dag på stranden.


Ha en fin dag!


Kramelikram



lördag 7 juli 2012

Kristianopel









Idag har vi haft en super mysig dag med utflykt till Kristianopel. Ja bilderna talar ju för sig själva. Vi har njutit i fulla drag av den helt underbara miljön.  Detta är absolut ett ställe jag rekommenderar. Vi var här första gången men absolut inte sista.




Röda gubbar


 



I morse lyste det rött i vårt jordgubbsland. Alla dessa goda gubbar kunde jag plocka till frukost. Bästa starten på denna lördagsmorgon......





fredag 6 juli 2012

Fredags bakning


När man vaknar till regn och rusk vad gör man då? Vi började dagen med att baka bullar med vaniljfyllning. Smarrigt värre!

Trevlig helg önskar jag dig!


måndag 2 juli 2012








Tjohoo nu har jag hittat hur jag får mina bilder större här på bloggen. Hihi... det tekniska tar lite tid för mig så snart ändrar dom väl igen nu när jag kommit på det hela.

I kväll bjuder jag er på massor av vita fina blommor från vår trädgård. Jag älskar verkligen blommor och särskilt vita.
Den busken ni ser längst ner mot vår altan är en smultron jasmin och om jag kunde skulle jag skickat med den underbara doften! Så lägg detta namn på minnet om ni vill ha en vit buske som man bara inte kan gå förbi utan att lukta på.

Hoppas ni har en lugn och skön måndags kväll


Kramelikram