lördag 30 juni 2012

Barnvagnen




Nu är den parkerad  i vår hall. En vit Emmaljunga Nitro city. Sittvagnen köpte vi begagnad och citykorgen är ny. Jag ville helst av allt haft en gammal retro vagn dom är utan tvekan absolut finast. Men jag hittade tyvärr ingen på nära håll så jag fick tänka om lite och då blev det denna.

Bm frågade i veckan efter att hon mätt magen och konstaterat att bebis är fixerad om jag börjat packa väskan och skrivit födelseplan. Gissa om jag åkte hem och tvättade bebiskläder och lakan. Nu börjar även jag förstå att det kan vara nära. Eller så går jag över och då är det hela 6v kvar. Spännande och läskigt på samma gång. Nela låg i säte så då var det planerat snitt. Jag har ju inte en susning om vad jag ska gå igenom hihi men jag tycker nog trots allt att det är mest spännande......


Kramelikram




fredag 29 juni 2012

Max en vecka!




För en vecka sedan kraschade vår diskmaskin. Och det var den tid vi max klarade av att vara utan. Så för att familjen inte skulle bryta ihop mer än vanligt på varandra var det bara att inskaffa en ny. Och vet ni nu blev det en stor diskmaskin (hade tidigare en 45cm) så all disk försvinner från diskhon och diskbänken. Sambon ville ha rostfritt vilket jag var skeptisk till men hör o häpna ibland har han rätt. Jag är super nöjd!!

Inte varje fredags kväll man får en diskmaskin installerad och även ser fram emot att diska hihi....Vi satt bänkade vid köksbordet där jag lagt en ny duk (vaxduk) och väntade med spänning på att farfar skulle skruva och grejja klart.
 Tack igen familjen Å som varit här och fixat och trixat! Vad skulle vi göra utan er??!


Trevlig helg!



onsdag 27 juni 2012

Om möblering




Jag är i full gång med planering och boar runt för bebis här hemma. Jag börjar känna mig lite lugn då jag nu fixat plats för bebis lilla vagga. Jag ska sätta ett draperi för garderobs  dörren bredvid vår säng och så får vaggan stå framför. Nela sov bara hos oss men det kan ju vara så att bebis vill sova där vi får se. Jag tror jag kommer måla den gröna byrån framför sängen vit snart, vet inte varför jag ger mig på lite färg då jag bara tröttnar tillslut.

Nu ska jag och Nela snart åka på liten utflykt. Som ni ser sov hon gott trots fullt ljus in i sovrummet och en mamma som blippade runt med kameran. Jag fick väcka den lilla sömntutan som älskar att sova på morgonkvisten.



Ha en fin dag!

Kramelikram




måndag 25 juni 2012

När regnet öser ner





Dagen startade lite bråkigt och fortsatte så. Jag skulle åka och handla frukost bröd snabbt  i morse innan sambo skulle till arbete. Vad händer?! Bilen startar inte på hemvägen. Som tur har vi inte långt från macken och hem så bilen fick stanna och jag fick gå i så snabb takt som kroppen orkade och det är inte snabbt nu vill jag lova hmmm
Men vi fick hjälp av min pappa under dagen så den skulle starta. Så efter några timmar packade jag och Nela badväskan för ett besök i simhallen då vädret känns mer åt höst än sommar för tillfället. Trodde vi, skrutt bilen startade inte! Arg som ett bi ringde jag stackars sambon, satte Nela i vagnen och trotsade små fjantiga regndroppar för till simhallen skulle vi. Men de fjantiga dropparna blev regn storm och regnskyddet vi fått med vagnen var allt annat än ett regn skydd. Där satt satckars Nela i en dyngsur vagn så vi fick vända hemmåt.

Och vad gör man när regnet öser ner? Myser ner oss och läser så många böcker tills mamma nästan somnar och sedan satte vi igång att baka. Rulltårta med jordgubbsmousse toppat med grädde. Man måste ju göra det bästa av situationen eller hur. Och vad annat är bättre än att baka?


Kramelikram














fredag 22 juni 2012

onsdag 20 juni 2012

En doft av rosor.....







......kom emot mig när jag gick en trädgårds runda med vattenkannan ikväll. Dessa blommar endast någon dag men luktar helt underbart.






Mmmmums!!


Detta är mina stor favoriter just nu. Jag tror inte jag kan kalla det gravid cravings då jag alltid frossar i jordgubbar o meloner denna tid på året men oj vad gott det är!

Vi har fått sommarvärme nu och jag håller tummarna att det håller i sig över midsommarhelgen oxå.



En soolig.....

Kramelikram

 ....till dig från mig


söndag 17 juni 2012

Kreativ fika



Ibland undrar jag om vi tillåter vårt lilla busfrö att vara "för" kreativ. Kan man vara det eller rättare sagt får man det? För oss får hon det. Hon är otroligt kreativ och följden blir oftast att man får städa lite extra då det gärna blir kladdigt. Hennes ideer är nästan alltid helt tokiga men oj så härligt att se möjligheter i vartenda litet hörn och faktiskt våga prova. Detta har vi även fått bekräftat att hon vågar även på dagis. Såå härligt!!
Hon älskar att leka med andra barn och älskar att vara bland mycket människor men det är lika härligt när man hör henne sjunga och njuta i fulla drag av att pyssla i sin egna lilla värld.

I morse när hon borstat tänderna och jag fixade med annat skapade hon dessa sötsaker. Nelas stora favorit är glass så sina koppar fyllde hon med blött papper och givetvis måste man ju toppa glassen med något och denna gången blev det rosa tandkräm.

Så vips hör man -nu är det varsågoda!! Det var bara att slå sig ner vid hennes fika bord när hon dukat klart och trots att man inte "ska" ha tandkräm där så nämner jag det inte ens då hon är mäkta stolt över sina skapelser.....

Observera färgerna som matchar vid varje plats.....kommer hon bli lika match skadad som sin mamma?!





fredag 15 juni 2012

v 34




Magen växer och jag mår bra. Vi är nu i vecka 34 och jag har börjat kika lite bland Nelas bebis kläder. Blir det en lillasyster finns det massor men blir det en liten lillebror så får vi ta en shopping tur. Jag planerar och köper inte mycket denna gång utan tar det som det kommer. Jag har dock ordning och reda mani så jag rensar runt i garederoberna....visst hör det till?! Enda stress momentet är just nu dock att vi inte fått tag på någon vagn än. Den vi hade blivit lovade såldes tyvärr till någon annan. Men jag kikar vidare och hoppas att bebis inte tänker komma till världen tidigare än beräknat. Då har vi ju goda tider på oss......hela 6 veckor  och ja kanske till o med 8 veckor hihi

Jag har blivit brunett vilket jag skyller gravid hormonerna på. Har varit brunett endast ett fåtal gånger under sommarhalvåret men just nu känns det helt ok.


Hoppas ni får en mysig helg!


Kramelikram






onsdag 13 juni 2012

Snart....



....kan vi njuta av egenodlade jordgubbar. Jag bara undrar om det finns något godare? Nej just nu finns det enligt mig inte det. Och vi har massor av jordgubbsblommor i år. Så om solen bara håller sig framme liiite oftare nu så ska det nog snart lysa rött bland plantorna snart. Kanske bäst att ta fram nätet så inte några andra hinner äta upp dom före oss....


Ha en fin onsdag!


Kramelikram

tisdag 12 juni 2012

Små frön


Tänk att små frön kan växa och bli stora gröna växter. Här har jag satt.......ja jag minns inte vad dom hette men dom ska bli sisådär 2 meter..... ojoj vad spännande. Idag planterade jag ut dom i större krukor så fortsättning följer på dessa.....




måndag 11 juni 2012

Tingeltangel lampan


Nu har den fina lampan jag fick i present av mina goa vänner fått en plats. Den har vandrat runt i olika rum men nu har den landat.....iallafall tills jag får för mig att flytta om igen. Den passar verkligen överallt. Den är så fin!

söndag 10 juni 2012

Tingeltangel.....


En av de fina presenterna jag fått skymtar ni här! Jag trodde den skulle pryda sovrummet men oj så fel jag hade. Där hamnade en annan tingeltangel lampa och denna fina kommer nog upp i hallen idag. Så fler bilder kommer....

Helgen har känts lång och härlig. Vi har firat student och kalasat för G farmor.

Vad ska vi göra idag? Jo jag har hittat ett fint klädskåp på blocket som vi ska hämta. Ojoj jag som alltid tror att jag släpat hem sista möbeln men ack så fel man kan ha. Massor av förvaring i tvättstugan kan väl inte bli tokigt?! Kanske äntligen kan få bättre ordning och reda där nu.
En stor korg med gardiner får bla flytta ner för in i vårt sovrum ska det ju snart få flytta in en liten vagga med bebis. Är nu i v33 så snart, snart får vi träffa vårt underverk. Härligt!

fredag 8 juni 2012

Pioner



Jag har haft lite otur på sista tiden. Men jag tror det är av det man lär sig och blir starkare och nu kan det bara bli medvind eller hur!?
För efter att jag blev nekad föräldrapenning och schamponerings stolen kraschade så trodde vi även att min älskade Nikon kamera hade paajjat. Men nej då det var nog några droppar glass som hade kladdat ner blixten så den inte fungerade för kamera nissen kunde hjälpa mig för en billig peng.

Så nu håller vi tummarna att det vänder ordentligt. Jag ska överklaga försäkringskassans beslut, fylla i papper till försäkringsbolaget och så har jag hittat exakt den vagn jag vill ha!! Jipppi.....den blev inte billig men hoppas den är lika fin som det ser ut på bilderna för den skickas till oss efter helgen. Håll tummar o tår!

Visst är det helt underbara pioner jag fick när jag fyllde år!

Nu hoppas vi solen håller sig framme idag för om någon timma är det dax för studenterna att gå ut. Men oavsett så har dom en fin dag att se fram emot. Härlig känsla man alltid bär med sig trots att det för mig nu är sådär 10 år sedan:)


Kramelikram



tisdag 5 juni 2012

Dukning i vitt




Då vi inte kunde sitta ute på brunchen som jag ville tog jag äntligen tag i penseln i helgen och målade vardagsrumsbordet vitt. Så nu flödar ljuset även i detta rum. I looove!!

Hoppas ni har en skön tisdag.....
......hmm känns ju som fredag idag så då får man nog ha fredags mys eller? 
Härligt!







måndag 4 juni 2012

Cup cakes




Dom här rackarna måste ni prova!! Hi hat cupcakes!
Cupcakes tillhör annars inte min stor favorit då jag tycker dom är galet söta men dessa  med choklad är helt otroligt goda!

Såklart är det Leilas recept jag kikat på i hennes fina bok a piece of cake. Jag ändrade dock lite i receptet men nästa gång provar jag nog hela.

Jag gjorde såhär:


En sats med vanliga choklad muffins.


Sedan vispade jag ihop hennes sockerblandning och ringlade över chokladen istället för att doppa hela. 


Och dom blir bara ännu godare när dom fått stå kallt i ett dygn. Och visst är dom fina!!






Mycket gott




Här kommer bilder på mitt fina brunch bord. Och jag lovar att det var lika gott som fint hihi

söndag 3 juni 2012

Brunch





Mina fina vänner kom i dag på brunch för att fira mig som fyllt år. Vilket kalas!! Det blev precis så mysigt som jag ville. Och jag borde inte trott annat då dessa tjejer är så goa. Tack för ni finns!





Här ser ni smakprov på fina presenter jag fick.
Tusen tack igen!


Kramelikram



Pssst........kika in här i mån om du vill se bilder och få tips på all god brunch mat.......


lördag 2 juni 2012

Landat



Nu har jag landat efter att ha jobbat sista veckan på jobbet för ett tag framöver.
Jag har flyttat min salongsinredning till vårt garage (som nu ser ut som ett kaos) Och med blandade känslor lämnar jag lokalen för att lämna framtiden i ödets händer. Vet inte när och vart jag kommer tillbaka men tillbaka kommer jag.

Jag har fått tillbaka orken och accepterat läget att det sista stora flyttlassen avslutades mycket jobbigt.
Min dyra ( 25000:-) schamponerings stol ramlade då vi skulle flytta den, hela krossades och blev skev. Inget kul avslut vill jag lova då jag nu vet att jag kommer behöva starta upp med att ta ett lån för detta. Men nu har chocken lagt sig och jag hoppas försäkring gäller och jag får släppa detta fram tills jag ska börja jobba igen.

Jag köpte mig igår den fina fönster dekorationen på Monicas Hemtrevnad som plåster på såret.

Nu ska jag börja förbereda för god brunch jag ska ha hemma i morgon. Ska bli såå roligt!!





Ha en härlig lördag!



Kramelikram