söndag 29 april 2012

Kaffe latte!





Denna söndag fortsätter i det sega och trötta tecknet. Jag har legat vaken några timmar inatt av olika anledningar. Så i kväll ska jag gå och lägga mig tidigt och se om jag kanske sover bättre då. Försöka att hålla både fysisk och psykisk stress ifrån mig hela dagen. Lugnt och skönt ska vi ha det idag.

Jag har ju glömt visa er min kaffe hörna!! Min vattenkokare som jag älskar. Visst är den fin? Ser ut som en te kanna i keramik.
Har aldrig gillat minsta lilla kaffesmak men under denna graviditet har jag börjar dricka kaffe så denna hörnan är en viktig del av mitt liv just nu hihi
Jag kokar upp vtn i kokaren. Blandar i Nescafe Latte Macchiato pulver och sedan den goda söta lilla tillsatsen här med vaniljsmak. Den är köpt på Gårdy cafe o lanthandel.


Kramelikram





lördag 28 april 2012

Vårtecken


Vart är vårvärmen? Känner mig trött och oinspirerad. Lite sol hade förmodligen piggat till mig så jag fått tillbaka lite energi. Men snart kommer den och då blir det trädgårdsliv för hela baletten. 
En positiv sak med lite svalare vår är ju alla vitsippor vi få njuta av länge.

Hoppas ni har mer energi än mig och jag önskar er en trevlig helg!

Kramelikram

tisdag 24 april 2012

Marsipantårta med jordgubbsmousse







Jag har förmodligen längtat lika mycket som Nela till hennes födelsedag då jag skulle få baka  hennes marsipan tårta. Förra året var det Hello Kitty som var favoriten så då såg det ut så HÄR.
I år är det prinsessor som står högst på listan så allt med hjärtan, rosa och pärlor är uppskattat. Det är verkligen jättekul att skapa i marsipan och jag blev super nöjd. Eftersom hon älskar marsipan gjorde jag massor av rosor.


Så här gjorde jag tårtan:

Tre plåtar rulltårtor som jag använt som bottnar. Jag skar ut dom i hjärtan form.


Ett lager med vaniljkräm


Ett lager med jordgubbsmousse 


Och översta lagret med grädde

Den rosa marsipanen är med jordgubbs smak och är jättegod!

 Rosorna hittade jag tips på hur jag skulle göra HÄR



Den vackraste dagen som jag alltid kommer minnas var idag för fyra år sedan då du föddes min fina Nela. Tänk att man kan älska någon så här mycket. Du kom en solig dag som en solstråle i vårt liv med sådan livsglädje och full av energi. Du har lärt mig betydelsen GUL som SOLEN......Gul är glädjens färg


Grattis Nela 4 år






lördag 21 april 2012

Magen v 26




Nu är vi i vecka 26 snart v 27 av denna graviditet. Oj vad tiden rusar iväg nu. Jag jobbar bara lite mer än en månad till.
Jag har för tillfället inga galna cravings och jag mår bra. Vi sover gott allihop i familjen så när jag vaknar runt 6 är jag super pigg. Jag ska försöka samla på mig en sömn bank inför det som väntar om 3 månader.

Det är roligt att höra alla kommentarer om magen just nu. En del tycker den är stor medan andra tycker den är liten. Men enligt bm var mitt sf mått på 25 precis lagom. De som gissat har gissat att det är en liten gosse i magen...hihi så var det när Nela oxå låg i magen så vi får se. Jag går snabbt förbi de små pytte kläderna i affären än så länge då jag vet att det är svårt att låta bli att handla när man börjat.

Jag längtar efter att få träffa liten samtidigt som det är mysigt att känna de små sparkarna och snurrandet i magen så jag försöker njuta där jag är just nu. Inga fler känningar av sammandragningarna jag kände av för någon vecka sedan bara de små som ska dyka upp mer och mer. Så jag känner mig inte lika orolig. Foglossningen kommer och går olika dagar.





En smygtitt.....


Vad är det jag har för projekt nu? Jo vår svarta husgrund har jag inte varit nöjd med på några år. Då altan delen har släppt färg var vi tvungna att måla om och då tog jag givetvis chansen att byta färg. Och jag har klurat länge på vilken. Men nu har jag äntligen hittat röda tråden. Jag tog kulören vi har på dörrar och fönster som jag älskar. Den heter Duvan 11 och är från alcros färger. Den ska vi även måla vindskivorna med och det bruna träet ska bli vitt som huset. Nu är det ju bara så att vädret satte stopp för målandet men jag ska nog häkta bort källar fönstret så det får sig några tag med duvan det oxå. Här ser ni hur det såg ut med svarta grunden innan.


Jag tycker det blir såå mycket bättre med min duva....

 

Hoppas ni får en fin helg! 

 Kramelikram 



torsdag 19 april 2012

I morse vaknade jag redan kl. 05.00 tyst och lugnt i hela huset var det när jag smög upp. Jag är ju en morgon människa så varför inte börja sätta klockan tidigare än familjen vaknar och äta frukost nr.1 i lugn och ro. Frukost nr2 blev så här lyxig och intogs nyss med lilla snäckan som jag fick väcka. Hon är lika morgontrött som sin pappa. Har äntligen påbörjat ett projekt ute som jag tror blir jättebra när det blir klart. Kanske visar en liten smakbit i morgon. Får se vad vädret säger ocm vi vågar dra några tag med penseln eller inte.

måndag 16 april 2012

Äntligen!

Jag har sagt förut att jag har många gulliga kunder som kommer till mig på min salong. Då jag funderat och klurat i helgen över vad vi ska ha för lampa i vardagsrummet nu när den andra flyttade till köket blev jag överlycklig igår när den stod framför mig i tvättstugan!! Denna fina lampa har jag fått av en gammal kund som tyvärr har flyttat. Men nu Alexandra hänger din fina lampa i vårt vardagsrum! Tillslut hittade den en bra plats. Jag fick även några fönsterlampor i samma stuk som kanske kan passa fint i fönstren. Är inte kompis med nya blogger sidan än så det blir kanske ingen ordning på texten idag hihi Vill tacka för alla fina kommentarer om vårt kök och soffan!! Blir såå glad när ni skriver en liten rad då ni tittar in hos mig! Ha en fin måndag! Kramelikram

torsdag 12 april 2012

Frukost vid kökssoffan

Nu är kökssoffan på plats. När den kom in i huset kände vi alla oj det här går aldrig. Men jo då. Efter att ha satt in lampan från vardagsrummet och bytt bord fram och tillbaka så känns det nu ombonat och mysigt. Så i morse intog jag frukosten i soffan samtidigt som jag pratade i telefon med en mycket god vän.

onsdag 11 april 2012

Rosa

Blir detta inlägg tokigt är det för jag premiär bloggar från mobilen. Men vi gör att försök. Rosa är en färg som ofta dyker upp hemma hos oss på vårkanten och så blir det även i år. Igår fyndade jag dessa rosa söta lamp skärmar till lampan i vårt sovrum.

måndag 9 april 2012

Receptet kommer här!


Super snabbt recept trots lilla 4 åringen som oxå var med o bakade. Bullarna blev goda!!

En blandning av kanel bulle och kanel muffins.
Så varsågoda här kommer receptet:

3,75 dl Mjöl
2 tsk Bakpulver
0,75 dl Socker
1 tsk Kardemumma
1,5 dl Mjölk
75g Rumstempererat Smör

Fyllning:
ca 25g Rumstempererat Smör
1tsk Socker
1tsk Kanel
ett kryddmått Kardemumma

Blanda först de torra ingredienserna, sedan mjölk och sist smöret som du skär i små tärningar.
Sedan i med smeten i bullformar ( ca 10st)
Gör en grop i bullarna och lägg i fyllningen och "knyt" ihop.
Sist ägg o pärlsocker på

In i ugnen ca 10 min i 200grader

Nu är det bara att mumsa på goda bullar!





Ny gammalt bord



Att jag gillar stora o små förändringar är inget som förvånar de som känner mig. Just nu har vårt klaffbord spm jag varit super nöjd med fått flytta ner i källaren och vårt gamla köksbord fick ta plats hos oss igen. Hmm ja trots att jag är nöjd så älskar jag att ändra och flytta om. Ombyte förnöjjer. Första anledningen till detta byta är för att vi ska ta hem en gammal soffa som varit min farfars och jag tror inte det andra bordet passar så i veckan visar jag nog fler bilder på köket men då med ännu mer nyheter hihi

Känns vår fräscht och fint med vitt bord just nu. Nu ska det bakas bullar med nytt recept och tips jag fått av en go vän. Blir dom smarriga delar jag nog med mig av receptet till er!

Hoppas ni haft en skön och fin påskhelg. Det har jag!

Kramelikram




fredag 6 april 2012

En liten krok



Idag har vi haft en super skön dag! Jag började dock fm med lite oroväckande sammandragningar som förmodligen kom av gårdagens stress. Men efter lång vila på fm så blev det lite trädgårds fix, klipp o klistra pyssel och så lite borrande i tak o vägg. Borrningen i taket behövdes för att jag äntligen skulle få upp min ljuskrona jag köpte förra sommaren. Så ikväll dukade vi för fredags pizza under ljuskronan.



Vilken överraskning!





I går kväll upptäckte jag till min förskräckt att min ranunkel jag köpte häromdagen var tröttare än tröttast. Blommor och blad såg ut som det inte fanns mer hopp om livet. Men eftersom jag inte gärna ger upp och tror alltid att det finns hopp o liv i även de ledsnaste blommorna så vattnade jag den rejält och se vad som mötte mig i morse!!
Visst är dom helt underbart fina!

Bra start på denna långfredagen. Nu ska det målas ägg till frukost!


Kramelikram




torsdag 5 april 2012

v 24




Nu är vi i vecka 24 och jag mår bra. Så jag kan lova er att jag ska njuta i fulla drag av all god påskmat och gotte som bjuds i helgen. I julas mådde jag ju inte tipp topp så jag har ju lite att ta igen.....

Nu blir det dagis och jobb dax!


Glad påsk








Haha ja jag önskar er en fin påsk helg! Visar dock suraste men sötaste lilla påskkärringen som vi fick ta bort prickarna och påsk utstyrslen nästan direkt.
Lite påskpyntat blev det och jag har i morse dukat lite fint för vi jobbar sent idag så när vi kommer hem är det bara att ta fram all goood påskmat.

Kramelikram

onsdag 4 april 2012

Pynta?!





Jag gillar att pyssla, fixa o pynta men till påsk är jag inte bra på det! Så lite påskliljor har fått flytta in. Nela älskar blommor och har plockat några själv......hihi dock utan skaft så får se hur länge dom hänger kvar i buketten. Får nog bli att ta in lite ris och köpa några små ägg till helgen. Vi är långlediga!! Såå skönt ska det bli.

Ser ni lampan??!! Ojoj vad jag kommer älska denna skönhet hela mitt liv! Köpte den igår på Lizes Interiör. Tack mamma för presentkortet som bidrog till inköpet! Har nu lite andra små fix ideer här hemma som jag visar under helgen. Och så får det nog bli en "liten" magbild så ni får se att lilla livet växer hihi

Kramelikram



måndag 2 april 2012

Ny vecka


Veckorna rusar iväg känns det som. Det hör väl våren till att det är så men varje år blir man lika förundrad hur det är möjligt.
Jag är lite kluven i om jag vill att det ska gå fort. När bebisen snurrar runt i magen vill jag att det ska gå fort så vi får träffa det lilla underverket men samtidigt vill jag njuta i den stund vi är nu. Jag mår fortfarande väldigt bra i min graviditet förutom fogarna som säger ajaj då tempot varit lite för högt. I går var vi på ikea och detta märker jag tyvärr idag.
Det blir ingen flytt just nu då huset vi kikade på inte passade oss alls. Så just nu tycker vi om vårt hus mer än någonsin igen hihi Det är nyttigt att gå på husvisningar verkar det som. Det blev nu även ännu tydligare att vi ska vänta på det hus vi vill ha. Trots att det i så fall väntar en stor omfattande renovering så kommer det vara värt det. Det är verkligen så att man känner om husets själ talar till dig eller inte. Men vänta är ju tyvärr inte min starka sida hihi så jag drömmer mig in i huset titt som tätt.

Den lilla blå skålen fick följa med mig hem från farfars lägenhet. Den minns jag väldigt väl sedan jag var barn.


Hoppas du får en fin vecka!

Kramelikram