fredag 30 mars 2012

Dokumenterat






Tur vi har dokumenterat allt vi gjort i vårt hus under dessa 7 år. Man kan titta tillbaka och se vilket jobb vi lagt ner. Vi har många gånger sagt aldrig mer men man ska aldrig säga aldrig och wow vad vi har lärt oss på denna resan.

Trevlig fredag kväll önskar jag er!


Ett farväl





I morse har jag dukat då vi idag ska ta farväl av min farfar och efter begravningen ska vi vara hemma hos oss. Ljust lugnt och fint.
Han är man som funnits och betytt mycket för mig hela mitt liv. Men farväl ja det är ett farväl men i hjärtat finns han alltid. Och vi ses igen. Du ska alltid lita på dig själv Paula var några av hans kloka ord till mig.

Lilla Nela sa då vi skulle beställa blommor.....-mamma vad tokigt att farfar Lennart inte sa hej då....och blommorna glömda han nog köpa så då får vi ju skicka dom till honom. Då blir han glad.

Sötaste finaste lilla Nela jag är så glad att ni fick träffa varandra och jag vet att även han är glad för det.





onsdag 28 mars 2012

Förlåt mig!




Jag skrev i söndags att jag i måndags skulle visa er det lilla skåpet i hallen som jag målat vitt men insåg nu att det plötsligt var onsdag kväll. Men bättre sent än aldrig. Vi har haft lite andra spännande saker för oss än så länge denna vecka. Och mer spännande blir det hihi....
Så det stora klädskåpet är på plats men målningen får vänta. Men jätteskönt att få undan alla jackor och koftor mm in i skåpet. Ska köpa lite fina korgar att ha där inne så blir det ännu bättre ordning.

Kramelikram






söndag 25 mars 2012

Om möblering



Lite fler köksbilder blev det denna helg. Jag tror jag är mästarnas mästare på ommöblering och snabbt går det oftast oxå. Lördags kväll kl. 21.30 fick jag med lite övertalning tillslut kära sambon att byta plats på skåpen i hallen och köket.
Köks skåpet kändes bra direkt. Ombonat och mysigt med massor av förvaring.
Men skåpet i hallen fick bara stå en kort stund ja knappt ett dygn. Idag styrde bil och släp efter lite bråk hemma till Öland och hämtade ett stort klädskåp. Så nu väntar bara några penseldrag och så har vi massor med förvaring där oxå. Det känns som vi kanske äntligen hittat en bra lösning så vi får ordning på alla ytterplagg!!

Nu är frågan. Om det stora skåpet ska bli vitt eller grått. Lutar mest åt vitt. Fortsättning följer.....



Kramelikram


Pssssssst........
i morgon visar jag nog bilder på det andra skåpet i hallen som fått massa vit färg i helgen.....




fredag 23 mars 2012

Solig fredag


Verkar som vår värmen fortsätter hos oss idag oxå. Jippi!!
Ljuset strömmar in i huset o jag känner att energin är på topp trots att jag legat vaken någon timma och funderat inatt.
Nu på morgonen har jag hunnit plocka undan disk och papper från köket. För det ville jag inte möta i em när vi kommer hem och ska njuta av helgen.

Trevlig helg!

Kramelikram



torsdag 22 mars 2012

Vårblommor



Idag kommer vi få ett riktigt skönt vårväder med strålande sol. Det gillas skarpt. Så idag bjuder jag er på lite fina vårblommor. Har jag tur kan jag hinna ner på torget på lunchen där det idag finns massor av blommor! Det är från o med nu jag vet vart många utav mina slantar går hihi

Jag ska försöka hålla lite lägre tempo idag än igår. Fogarna sa stopp och belägg direkt när jag inte hade vilat på hela dagen igår. Och sammandragningarna var väldigt närvarande.
När jag väntade Nela jobbade jag alldeles för hårt för vad min kropp klarade och detta slutade med liggläge i över en vecka med bricanyl på sjukhus och det tänker vi inte vara med om denna gång. Jag jobbar inte lika pressat idag men jag är själv och det är många trådar att hålla i. Kommer det en sak för mycket så har jag inte svårt att trilla ihop. Så just nu måste jag prioritera vad jag orkar och inte orkar. Även om man vill mycket så går det tyvärr inte alltid.

Hoppas ni oxå får njuta av strålande sol idag!


Kramelikram




tisdag 20 mars 2012

Såå fiiint!!




I helgen var snälla o händige svärfar hos oss och satte upp denna underbara tapeten i vår lilla pytte hall. Klart jag trodde det skulle bli fint men inte sååå häär fiiint! Ja så nu har vi en anledning till att bo kvar i vårt hus. Ojoj det blir svårt om vi någon gång ska skiljas ifrån varandra lilla huset o jag. Får kanske börja fundera på utbyggnad åt olika håll så vi slipper det.

Ha en fin dag du som kikar in här hos mig!

Kramelikram




lördag 17 mars 2012

Kärlek



Nela kramar bebisen. Nu är vi i v21 och jag mår toppen. Mat har aldrig varit godare!


Kramelikram



fredag 16 mars 2012

Virkat är vackert




Kan man ha för mycket virkade filtar o överkast. Nej inte enligt mig. Här är mitt senaste inköp för hela 45 riksdaler. Älskar det!!

Inatt har jag drömt bästa drömmen (en liknande som brukar återkomma) så jag vaknade full av energi och bär med mig denna känslan hela dagen.

Ha en fin helg!

Kramelikram





tisdag 13 mars 2012

Vila i frid


Det finns vissa saker i livet som inte går att förbereda sig på. Man kan veta att det kommer hända men man vet inte när. Och man vet inte hur man reagerar när det händer.

I söndags natt somnade min älskade farfar in. Han har levt ett långt och bra liv, han har funnits och betytt mycket för mig hela mitt liv. Han har en egen plats i mitt hjärta och kommer alltid att ha. Han kommer vara en av dom jag berättar om för mina barn och barnbarn. Att han fick träffa Nela betyder mycket för mig och jag vet att det betydde mycket för honom.

Du är och kommer alltid vara saknad farfar men nu får din kropp som kämpat så länge vila.
Och du är hos min älskade farmor.





söndag 11 mars 2012

Euphoria


Gårdagens melodifestival vinnare ger en minst sagt ett lyckorus! Jag tycker helt klart att det var rätt låt som tog hem vinsten. Underbar låt! Men startfältet var bra så många hamnar på min spotify lista. Förmodligen kommer Lisa Miskovsky ut med ny skiva och den ska inhandlas av mig. Hennes låt var såå fin. Jag tror i o för sig aldrig jag hört något med henne som jag inte gillar.

Söndagen börjar med solsken och lyx frukost. En tallrik färska jordgubbar morgon och kväll är fortfarande den starkaste gravid cravingen för min del.....mmmums....
Nu går jag snart in i v21 och mår toppen bra. Hoppas det håller i sig för just nu njuter jag för fullt av att vänta bebis!


Ha en skön söndag alla fina som tittar in hos mig!

Kramelikram


lördag 10 mars 2012

Hjärtan



Det är mycket populärt med hjärtan för Nela just nu så varför inte göra en ugnspannkaka i hjärtan formarna. Det borde bli ännu godare då hihi
Jo visst blev dom goda och väldigt fluffiga.



torsdag 8 mars 2012

Något har hänt





Vår Nela har sovit i sin säng hela natten i nästan en hel vecka. Hon är bestämd med mycket och just nu har hon nog bestämt sig för att hon ska sova i sin säng i sitt rum. Så det tackar vi för så vi kan återhämta oss efter 4 år med dålig sömn om nu bebis blir lika envis och bestämd som sin syster....hihi

Och just nu hade vi beslutat oss för att byta sovrum så Nela o bebis får vårt stora. Men detta tåls att tänka på. Vi måste nog verkligen få klartecken från stumpan så det är ok för henne.

Och vem vet meningen är kanske att vi ska vänta och kanske flytta hela familjen till ett annat hus. Men detta kära ni känns läskigt!! Jag älskar verkligen vårt hus! Så varför flytta? Ja tiden får visa vart vägen går. Och då är det väl bara att hänga på. En sak till med flytt som är läskigt. Även att vi älskar vårt hus och så även dess små skavanker så tänk om ingen annan gör det?! Ja då får vi helt enkelt bo kvar. Men läskiga saker kan ju även vara spännande eller hur?


tisdag 6 mars 2012

Vårsol



Vi har nu fått sova ut bättre än på 4 år då Nela sovit i sin säg 3 nätter av 5. Vi är mycket värda detta! Jag känner mig inte tillknycklad när jag vaknar och jag känner mig framför allt utvilad. Jag vaknar upp av solljuset som strålar in i vårt sovrum vilket bara det gör att man piggnar till.

Igår innan vi somnade hamnade vi på hemnet. Vi älskar vårt hus och vi har lagt ner våra själar här. Men det är tyvärr lite litet för oss. Detta gör att man kikar runt och nu finns ett hus som inte är tokigt alls. Men jag tror tyvärr inte detta är rätt som alltid när vi hoppas vi hittat rätt. Det känns just nu som det bara finns vårt hus eller det hus som jag drömmer om. Och det är galet tokigt då det huset behöver mycket kärlek och omvårdnad. Men det kanske är just det jag söker. Jag söker ett livsprojekt där jag kan lägga ner min själ och där jag vill bo hela livet.

Jag litar på att ödet bestämmer hur det blir. Jag kan bara lägga in en önskan om hur jag vill att det ska bli och jag har gjort det jag kunnat än så länge. Sedan ligger det inte längre i mina händer. Hoppas på det bästa.....

Lite hoppfulla och söta mårbacka sticklingar har kommit upp i att av vardagsrummets fönster.


Ha en fin dag!

Kramelikram




fredag 2 mars 2012

v 19


Trots att jag inte mått bra och inte ätit med någon ordning på några månader så tar nog bebisen det den ska. Vikten är än så länge +1,5kg så sakta men säkert händer det grejjer.
Tänk att man tycker att magen putar iväg nu och när jag är i v30 tycker man denna lilla kula var just bara en lite kula hihi. Bebisen är väldigt livlig vissa perioder och trots att jag inte mått bra varken fysiskt eller psykiskt så hoppas jag att det är små glädje kullerbyttor jag känner.
Just idag mår jag toppen. Vi har haft en tuff tid med sjukdomar som avlöst varandra men i morse kände jag att nu vänder det!
Vi ska på ultraljud på tisdag för att se så bebisen mår bra. Lite nervöst är det alltid men man kan inte annat än hoppas att allt står rätt till. Nu ska jag njuta av att alla mår bra i helgen. Förhoppningsvis en promenad i det soliga vädret för det har vi missat några helger nu.


Hoppas ni unnar er riktigt fredags mys ikväll

Kramelikram