tisdag 31 januari 2012

Allt som är sött!


Har just nu inte smaklökar som jag är van vid. Jag gillar sött i vanliga fall men för tillfället är det inte så mycket annat som varieras i kosten. Jag måste äta just det jag är sugen på annars vet man inte vart det tar vägen. Så vad gör man? Precis just så. Våfflor slinker ner lätt. Pasta med enbart lite ketchup och riven ost är riktigt smarrigt. Och jag trodde att mitt behov av sötsliskig kräm hade försvunnit men då dök Ekströms prima jordgubbskräm upp!! Oj den är verkligen prima. Inte långt ifrån den man gör av sommarens goda gubbar.
Ja vi får se vad detta slutar. Hoppas att detta galna söt sug släpper lite i alla fall.

Tackar dig Johanna för utmaningen du skickat till mig får se om jag känner inspiration någon dag att ge mig på den:)

Kramelikram





måndag 30 januari 2012

Ljuva pasteller



Nu vågar jag säga att det vänt! Jag har varit pigg i 5 dagar och inte mått illa. Underbart! Så nu fejjar jag och grejjar. Svårt att ta det lugnt när man legat pall i soffan i sådär 9 veckor. Så idag har jag piffat till i lilla badrummet med lite rosa. Minus 10 grader ute då vi vaknade i morse men inne hos oss börjar vårkänslorna komma så då åker pastellerna fram.

Ha en fin dag!



Kramelikram


söndag 29 januari 2012

Liten huvudperson


Idag har vi varit på dop. Vi har fått äran att vara den lilla prinsessans gud föräldrar. Sån liten solstråle med de goaste små händerna.

Vi lämnar inte bort vår Nela ofta och definitivt inte nattetid. Men inatt fick hon sova hos farmor o farfar då vi skulle iväg tidigt i morse. Det var lite tveksamt från hennes sida om hon verkligen ville detta. Nej jag vill sova i min säng. Men tillslut tog hon ner sin kudde och packning och var lycklig när hon kom dit. Hon har sussat gott hela natten men det har inte hennes mamma. Hua det är verkligen kämpigt att sova när hon inte är hemma. Blev inte bättre nu när vi inte var hundra på om hon ville och gravid hormonerna gör ju inte att man blir coolare snarare blödigare.

Så ikväll blir det tidigt godnatt och sov så gott.....



Kramelikram


torsdag 26 januari 2012

Om att passa på



Ja idag får jag passa på. Jag ska försöka att inte trötta ut min kropp fullständigt. Men då man legat i stort sett varje dag i soffan varje ledig stund i 9 veckor så blir man ju helt till sig då man får energi en dag.
Igår var det många tårar som trillade då jag mådde allt annat än bra. Det enda man vill just nu är ju att kunna njuta o glädjas av det lilla livet som väntar. Idag kan jag det. Jag har kräkts innan frukost men det överlever jag.

Så såhär ser det ut på vårt köksbord för tillfället. Snart ska vi besöka min goa vän och hennes lille skatt. Sedan blir det dagis o jobb i em.

Och hela dagen väntar jag med många på ett mess från en annan fin vän som vi tänker på massor idag!! Känner att detta blir en fin dag!

Önskar er alla en fin dag


söndag 22 januari 2012

Äntligen!!!!




Jag tillhör de människor som älskar alla våra årstider. När dom är som dom ska vara. Är det vinter ska det vara snö annars kan det kvitta. Så igår när stora snöflingor täckte marken och jag insåg att nu kommer vår vinter blev jag alldeles överlycklig!! Ja jag blev nog precis lika lycklig som alla barn som bara längtat efter att få åka pulka och bygga snögubbar i snön.

Vi tillhör dock inte den mest aktiva friluftsfamiljen så i morse drog jag iväg till affären o köpte vår första termos, korv o bröd. För i pulkabacken måste man ju bara få dricka varm o go choklad och när jag o Nela kom hem väntade pappa med grillen för korv med bröd skulle vi minsann ha då vi flängt upp o ner i backen. Nästa helg hoppas vi kunna pälsa på pappa o få med även honom i backen. Det är ju såå roligt!

Stort tack till dagens trevliga sällskap i backen!! Och att ni visade oss till en ny bra pulkabacke:)



Hoppas ni oxå har det vitt o fint där ni är!

Kramelikram






fredag 20 januari 2012

Ledig fredag



Idag har Nela o jag haft en lugn o skön fredag förmiddag. Älskar verkligen att bara strosa runt och seeega. Ett litet utbrott har stumpan dock fått då hon var tvungen att tvätta håret.....och kan tillägga att detta gör vi inte var o varannan dag så idag var det verkligen dax. Plus att hennes mamma är frisör så det är inte många droppar som trillar ner i ansiktet nej det kan inte vara lätt att vara en trotsig 3.5 åring.

Måste tipsa om de goa parfymerna jag köpte till min själv i julklapp i år! Dom doftar helt underbart allihop!

Nu ska det stekas pannkakor och sedan blir vi upphämtade av fina J för en sväng till Gårdby lantahandel o cafe.......hmmmmm kan fredagen bli bättre? Ja faktiskt ikväll står det goda biffar med feta ost på menyn.....ojojo gott gott!!


Hoppas ni har en bra fredag ni oxå!

Kramelikram




onsdag 18 januari 2012

Tack!!


Tusen varma tack för alla gulliga kommentarer ni gett oss! Det stärker nog det lilla livet att växa och må bra. Igår var det rekord med besökare här. Himmel vad små bebisar kan vara spännande :)

Idag startade jag o Nela dagen med en brak frukost med extra av allt.. Det är vardagslyx!

Nu väntar vi på mormor som kommer på besök och henne hurra vi för idag för det är hennes födelsedag HURRA, HURRA, HURRA!!



Ha en fin dag allihop!


tisdag 17 januari 2012

Ett litet underverk


Ikväll avslöjar jag varför inläggen varit väldigt få de senaste månaderna. Jag har kämpat med trötthet och illamående ett bra tag och kämpar vissa dagar fortfarande. Men nu är vi i v13 och om allt går bra blir Nela storasyster i slutet av juli. Vi har idag varit på ultraljud och sett det lilla livet som nu är 5,5cm himmel det är helt otroligt!


Så håll tummarna att jag blir pigg som en lärka snart igen för då är jag tillbaka här

Kramelikram



lördag 14 januari 2012

Lugn lördag


Efter förra inlägget kanske det är läge att tala om att om någon skulle fråga mig vilket dagis jag tycker deras barn borde gå så skulle jag garanterat säga Nelas dagis! Man lämnar över allt ansvar av sitt barn till någon annan vilket för mig är ett av det svåraste uppdraget jag har som förälder. Och ibland händer det att man tycker att någonting borde sköts annorlunda och i vissa fall blir man som förälder ledsen. Vid vissa tillfällen är man känsligare inombords än andra och då är det svårare att hantera situationen och så var det i detta fall.

Det som är viktigast för mig i dessa lägen är att dagispersonalen lyssnar och det gör dom alltid. Och Nela skulle gärna vara på sitt älskade dagis även på helgen och bättre betyg är väl svårt att få?


Hoppas du som kikar in hos mig får en trevlig lördagskväll


Kramelikram



Pssssst.......om ni inte gillar bilder av blommor kan ni göra en paus i att kika in här för nu börjar det flytta in många små väldoftande sötnosar här hemma som jag bara inte kan låta bli att fota.....kan i o för sig hända att det dyker in andra spännande nyheter här inom kort :)




onsdag 11 januari 2012

En dag



Snön stannade hos oss en dag. Nela hade haft sina tunna fingervantar ute på dagis och var besviken över att hon fått gå in då hon hade ont i fingrarna. Det låg 3 olika tjockare vantar i korgen oanvända. Ok alla vantar blir blöta tillslut i slask men fingervantar hallå vilken vuxen människa hade haft det en timma ute? Nej trött och ledsen blir jag......igen.

Så en varm bild på en fin pärlhyacint kändes välbehövligt idag.


Kramelikram



måndag 9 januari 2012

Sov du lilla videung....




.......än så är det vinter.

Ja det kan faktiskt vara så att vintern kommer till oss inatt. Vi har inte haft många snöflingor hos oss denna vinter så trots att jag längtar efter våren så tycker jag att vi ska få lite snö och riktig vinter känsla. Snödropparna är ju extra fina när dom kryper fram genom snön. Men även om snön kommer så får de söta små videkissarna flytta in hos oss och ge lite vår värme.

Min farfar har idag varit piggare vilket känns skönt. Jag ska oavsett om han får komma hem igen eller inte ringa ett viktigt samtal till de som är ansvariga där han bor. De som jobbar för att hjälpa äldre anser jag är de som ska se bäst vad de behöver. Det har gått alldeles fel och min farfar fick lida. De som inte kan ta hand om sig själva behöver hjälp med många saker som för andra är självklara.


Ta hand om er själva, nära o kära

Kramelikram




lördag 7 januari 2012

Nytt år....


.......nya möjligheter sägs det ju. Detta året blir om allt går som det ska ett fint år att minnas. Men som alla andra år vet vi att tråkigheter även möter oss.

En av tråkigheterna finns nära mig just nu. Många tankar går till min farfar som tyvärr lider och vissa stunder undrar jag vad som är bäst, varför ska han behöva lida? Jag önskar att jag kunde vara och hjälpa honom oftare men det är svårt. Jag har tyvärr inte kunnat hjälpa honom så mycket som jag velat. Men det är svårt att hjälpa när man känner att för honom är det jobbigt att behöva be sitt barnbarn om hjälp. Förmodligen känner han att det ska vara tvärtom. Så man måste lämna detta till andra och då är det enda man kan göra hoppas att dom ser honom och hans behov. Tyvärr fungerar inte alla människor så och jag blir tvungen att bli ledsen och arg. Vissa saker borde finnas naturligt hos fler människor.

Att tänka hur vill jag själv bli behandlad? Hur kan det vara så svårt?



söndag 1 januari 2012

God fortsättning



Jag önskar er alla en god fortsättning
och hoppas att 2012 blir ett fint år.

Tack för alla era gulliga kommentarer och att ni kikat in här hos mig under detta året. Snart är min ork tillbaka igen och då blir det en massa ljuvliga vårblommor här på min blogg.....



Kramelikram