tisdag 27 september 2011

Fredags mys!




Ska börja kalla det för vardags mys. En av de bästa sakerna med hösten är ju givetvis alla ljus man tänder när mörkret faller in. Vår lilla snäcka som varit galet kvälls pigg hela sommaren och inte somnat före 21.30 säger så fort det blir lite mörkt att nu är det fredags mys så vi kan mysa ner oss i soffan. Hon somnar nu runt 20.00 utan problem. Så nu ska vi gosa ner oss i soffan där jag bänkar mig med mina stickor o garn varje kväll.

De höga ljusstakarna köpte jag på loppis i helgen, de små söta i glas köpte jag på Gårdby. Gladioserna har sambon fått av farmor C och jag fyllde ut med lite doftande vita liljor idag.


Kramelikram



söndag 25 september 2011

Himmelriket





För den som bor i närheten av Öland och gillar att fika ska åka till Gårdby lanthandel. Gillar man även lantligt och shabby chic ska man absolut åka dit! Mysigaste stället. Har idag varit där med ett gäng goa tjejer. Kom hem full av inspiration, avslappnad känsla i hela kroppen och ett leende på läpparna efter denna välbehövliga söndags tripp.
Tack fröken Gruvhagen för detta initiativ!



lördag 24 september 2011

Äntligen energi!





I en månad har jag varit helt energi lös. Det är inte mycket som fått mig att jubla när jag tagit mig för något. Men idag äntligen har jag orkat mig ut i vår trädgård som jag till och med funderat på att jämna med marken eller ännu värre sälja hela huset och hamna i lägenhet. Kanske tur att min sambo inte är snabb på att göra det jag tycker för då hade jag gråtit nu när jag vaknat till liv igen.

Fotsatt trevlig helg önskar jag dig som kikar in här!



tisdag 20 september 2011

Alfons Åberg




Jag har tagit fram garn och stickor nu när hösten är här så nu stickas det för fullt. Vårt kreativa barn har inspirerats av Alfons Åberg så hela huset har i morse knytits in med garn hihi



Trots att min energi gått på sparlåga har jag dragit fram penseln lite då o då. Trappan har jag målat om i en gråare ton. Innan var det vit.



Höstens trädgårds fix går långsamt men olivträdet är på väg ner för vinter förvaring i källaren.


Ha en bra dag!

Kramelikram



söndag 18 september 2011

Hon är ju så pigg




Ja så här ser vi oftast Nela. Pigg och glad 3,5 åring full av energi. Det finns endast ett tillfälle då hon inte är det och det är när vi måste hjälpa henne att tömma lilla magen. Vi har haft jobbiga dagar med oro och jobbigheter med hennes mage som tog bort den lilla energi som jag kämpat upp de senaste 3 veckorna.

Ni som inte vill läsa mitt "låpiga" ältande kan sluta här för just nu behöver jag skriva av mig allt som bubblar upp igen.

Jag klandrar ofta mig själv och ger mig skulden till varför det är som det är och har varit i 3 år. Innerst inne vet jag att så är inte fallet så i dessa lägen behöver man som förälder bara höra att vi gör så gott vi kan. Vi har en läkare som varit med sedan dag ett då hon 7 månader gammal första gången blev inlagd, fick dropp och fick genomgå obehagliga undersökningar. Jag kommer aldrig glömma då läkarna och sköterskor kom ut från undersökningen och förklarade att det kunde vara en allvarlig sjukdom (hirshsprung) och att det kunde behövas opereras bort en bit av tarmen.
Inte heller de 3 gångerna då vi tvångshöll henne på röntgen bordet och skräcken lös i ögonen. Detta skulle "bara" behöva göras en gång men då hon var total förstoppad de 2 första så blev det 3.

...eller första gången hon skulle sövas och de stack mitt barn i 40 minuter. I det läget höll jag mig stark men inte då hon somnade, då brast det...

...eller andra gången då hon sövdes och det blev komplikation med inre blödning och vi blev kvar i Lund...

...eller tredje gången då hon sövdes hade hon fått ett andningsuppehåll och detta var viktigt att tala om i framtiden om hon skulle sövas..

...fjärde gången var vi såklart sjukt oroliga men då gick det snabbt och bra. Vi skickades hem i tron om att nu skulle allt bli bra. Då var hon ett år.
Månaderna efter det var följt av en mardröm med fortsatta besök på sjukhuset med lavemang och undrande läkare som sa fortsätt med microlax 3 ggr i veckan hemma och dubbel dos av medicin så hoppas vi att det rättar till sig. Det gjorde det inte. Först då hon var 1,5 så byttes den medicin hon äter och sedan dess har vi klarat det med den och klyx hemma några gånger på dessa år.
Det är ju såklart mycket bättre men varje gång det blir stopp undrar vi varför? Ska det vara såhär? Vad gjorde vi nu för tokigt? Har hon ätit något hon inte ska? Ska vi våga ta bort all medicin och prova alternativ? Alla känslor och rädslan kommer direkt. Men efter att nu ha pratat med läkaren igen kan vi inte annat än att lita på det han säger och sluta göra allt för att hitta en lösning för det finns nog tyvärr inte. Vi kan bara hoppas att det ordnar sig när hon blir äldre...

Ett samtal ska jag ringa i morgon. Tack fina vän J som är så full med omtanke och kärlek. Det är en styrka, var rädd om den!

Kramelikram







torsdag 15 september 2011

Stoppad!



Tur jag har min sambo som stoppar mig då jag blir förälskad i möbler och vill ta hem dom till vårt lilla hem. Ännu en gång hittade jag ett bord. Denna gång på ria men nej det fick stanna på ria. Istället bytte vi bordet i vardagsrummet mot ett som stått i garaget och jag blev nöjd:)


Ha en bra dag!

Kramelikram

lördag 10 september 2011

Nytt i sovrummet







Veckorna rusar o nu är det härlig helg igen. Sommaren går mot sitt slut så idag blev det lite ny färg i håret. Nu har jag äntligen kommit till skott och köpt en fin sängkappa. Och strykbrädan står nu framme utan att jag blir arg på den för nya överdraget är såå fint!

Trevlig helg

Kramelikram







torsdag 8 september 2011

Award!


Oj så slarvig jag varit här på min blogg men oj vad glad jag blev när jag idag kikade in här och såg att jag hade en award att hämta!

Tack så mycket Helena!! Nu fick du mig på toppen humör:)

Jag ska svara på 5 frågor och sedan skicka vidare till 5 fina bloggar som jag läser.

  1. Varför började du blogga? Jag startade en blogg om allt som for fram i mitt huvud men insåg ganska snabbt att det var inredning som blev fokus. Så jag startade en ny blogg (denna) där jag kunde lägga ut mer foton och visa några av alla mina pyssel jag gör hemma.
  2. Vilka bloggar följer du? Jag har massor med bloggar jag kikar in på. Mest är det de inredningsbloggar jag har i min blogglista.
  3. Favorit färger? Vitt i inredning, turkost i garderoben och pippi långstrump färg på håret
  4. Favorit film? Love Actually kan jag se hur många gånger som helst!
  5. Vilket land/länder drömmer du om att besöka och varför? Det sägs att tvillingar som jag älskar att resa men inte jag. Jag älskar att vara hemma och göra mindre utflykter. Men Paris skulle jag gärna åka till igen. Otroligt vackert! Mitt inrednings intresse har blivit större sedan vi var där sist så ja Frankrike skulle jag gärna se mer av.
Jag skickar vidare denna award till dessa bloggar som jag hoppas ni inte missat:

vita hemligheter


i mari o kring mari

vita hemmet lyckebo

härligt hemma


det mysiga heestrand




torsdag 1 september 2011

Tusen tack!




Trots att vårt charmiga hem inte kom till finalen i sveriges charmigaste hem så vill jag tacka alla fina som la en röst för att få oss att komma dit! 203 röster är ju toppen!! Tusen tack!

Jag blev inspirerad av några fina hem som var med i tävlingen och några av de som kom med i finalen. Så Nela har fått en pastell hörna med bla ny servis från ikea. Har inte blivit bjuden på kaffe så många gånger med den förra som denna så denna var nog inte bara mammas favorit hihi

Gå in och lägg en röst på er favorit i finalen HÄR

Kramelikram