tisdag 31 maj 2011

Äntligen!




Jag har fått dåligt samvete många gånger under lilla Nelas 3 år här i livet då jag klagat på sömnlösa nätter. Jag är evigt tacksam över att att vi har vår lilla guldklimp hos oss varje dag. Men under dessa 3 år har jag endast sovit hela nätter med sömntabletter några få räknade gånger och ni som tagit detta vet att man lätt känner baksmälla dagen efter. Att inte få sova tär på alla. Och den värsta kommentar jag som mamma med max 3 timmar sömn i sträck får höra är att -det är tufft med sömnlösa nätter under småbarns åren!! Eller kanske att de har ju sina perioder! Ok då har vi haft en sömnlös period på 3 år....hmmm jag tror inte det är de dom menar. Men snälla, ärligt de som säger detta har oftast barn som sover mer än dom är vakna om nätterna.

Det finns de barn som är morgonpigga och det är säkert jättejobbigt. Men varje gång jag hört någon som säger att dom har morgonpigga barn som vill gå upp kl. 05 har jag önskat av hela mitt hjärta att det skulle vara så med Nela. För oftast sover dessa barn hela natten fram till dess. Det är lyx för mig.

Nu har jag fått sova i sådär 3 veckor. Absolut inte hela nätter varje natt men av veckans 7dagar är det flest sovande nätter. Hon somnar omkring 21.30 så filmkvällar för päronen är just nu uteslutet men det gör inget, bara hon sover!
I morse vaknade jag utvilad 05 efter att somnat kl 22.30 så medan min sömntuta sov sött så gick jag upp och välkomnade denna dagen.

Så styrkekram till alla trötta mammor o pappor där ute. Jag hoppas snart era barn oxå upptäcker att det är skönt att sova på nätterna!!



Vad är det för skrot hon visar idag kanske någon undrar hihi......Jag älskar rost och sånt som andra kanske kallar för skrot. Lyckan i lördags förutom att det var min födelsedag var att min favorit loppis var öppen. Och jag hittade dessa symaskins benen och lådan.......

Kramelikram





söndag 29 maj 2011

Lilla mor


Denna helg är ju bara toppen. Först födelsedag sedan morsdag!
Just nu är jag hemma själv målar ytterdörren mellan skurarna och lyssnar på bla kleerup/Lykke Lii......



Ha en bra dag alla fina mammor!!

Kramelikram





lördag 28 maj 2011

Finns det hjärterum......




.......så finns det stjärterum sägs det ju och så är det hemma hos oss när det är kalas inomhus. Lite trångt men mysigt.




Tusen tack för alla presenter och blommor!
Och stort tack för grattis hälsningar genom telefon och datavärlden.

Jag har haft en super bra födelsedag trots trist väder. Det har verkligen varit min dag:)

Sista bilden från dagen blir inte på födelsedagspinglan utan vår partypingla som älskar kalas.....


..........och som sjöng så fint för sin mamma i morse......



Hoppas ni får en skön lördags kväll allihop!!



Kramelikram





Hipp hipp hurra!

För lilla mig idag!




Jag bruka skryta med att på mina födelsedagar är det alltid fint väder.....hoppsan vad hände i år? Kan det vara för att jag innan kände att 29 år känns kanske inte så viktigt att fira?

Men en födelsedag är alltid en födelsedag så det blir att ordna kalas inomhus.
Och inatt har jag fått sova gott så vid 06.00 traskade jag upp i morgonrocken
medan de andra sjusovarna sov vidare.



Dessa är två av de presenter jag inhandlade till mig själv igår på vår shopping tur.




Har varit i flytt tankar igen. Hittade ett fint rött hus med vita knutar på landet men nej tack. Alldeles för renoverat inne. Ska vi flytta ska det vara gammal själ i hela huset annars får det vara. Så nu ser jag vårt kök med nya ögon igen.

Nu ska jag upp och peta på sjusovarna så jag får god frukost och liten present....men bättre start på morgonen kunde jag inte haft. Älskar att strosa runt för mig själv på morgonkvisten. Hade solen varit framme hade en morgonpromenad inte suttit fel......




tisdag 24 maj 2011

Söta som socker





Finns det verkligen någon som kan motstå dessa sötnosar?
För mig läker jag ända in i själen när jag tittar på de vita små klockorna.
Så vill ni göra någon extra glad plocka en bukett med liljekonvalj.....



En skön tisdag önskar jag er!

Kramelikram




söndag 22 maj 2011

Vår trädgård



Det tar tid för en trädgård att ta form om man som jag vill ha den lummig och mysig. Dessa 2 syrenbuskar fick jag för 4 år sedan av goda vänner och i år blommar den äntligen för fullt.
Mina odlingslådor byggde jag förra året så nu går vi och väntar på bla morötter och sallad i den ena och jordgubbar i den andra. Har även små hallon buskar och smultron vid sidorna.




Nu ska jag göra mig redo för jobb då jag idag får äran att göra några tjejer fina till deras bal.


lördag 21 maj 2011

Nerbäddad i skuggan


Lilla sjuklingen här hemma gosade ner sig och sov en stund i skuggan av vårt äppelträd....




Godmorgon





Inatt har jag haft en liten febrig stumpa nära mig. Vi har dragit ut länge på simhalls premiär pga av hennes öron men igår var vi där och vips så kom febern. Vi får hoppas att det håller sig till feber utan snörvel och besvär med öronen.

Jordgubbar kan jag äta i mängder. Dessa är inte svenska men såå goda!
Så denna lediga lördag blev det lyx frukost med jordgubbar och nybakade frukost bullar med solrosfrön.


Kramelikram



fredag 20 maj 2011

Solig fredag




Den gamla krukan är toppen bra för fina vår kvistar. Just nu står det syrener och dofta gott.

Trevlig helg önskar jag er!

Kramelikram


torsdag 19 maj 2011

Fantastisk doft!



Det finns vissa människor som har så otroligt stort hjärta.
Glöm aldrig att du är en av dom Jennie!


Tusen tack för dom fina liljekonvaljerna
som sprider underbar doft i vårt kök just nu.



Kramelikram




tisdag 17 maj 2011

Matt


Vårt lilla hjärta har nu sovit gott i sin säng en hel vecka. Hon verkar ha bestämt sig för att det är där hon ska sova nu och då gör hon det. En styrka hos en människa är att vilja. Och Nela har en vilja av stål. Hon har vaknat varje natt i 3 år och vi har inte gjort någon stor grej av det mer än att jag har varit trött och sliten. Men jag tror att barn gör saker när dom är redo och nu är hon redo för att sova själv. Givetvis tror jag att det kommer perioder hon kommer vilja sova hos oss och det är helt ok.

Sömnen har varit tung och kommer vara i perioder men det vi vet är att det drabbar inte Nela. Men oron för Nelas lilla mage tar aldrig slut. Gråten har suttit i halsen sedan igår när jag inser det jag avskyr mest i hela denna världen. Jag kommer behöva ge henne klyx. Jag avskyr detta och har i 2 år varje gång det inträffar hoppats att det är sista gången. Det är länge sedan vi behövde åka till sjukhuset 3 dagar i rad och ge lavemang men känslan efter dessa vidriga gånger sitter etsat fast. Och varje gång jag måste ge klyx så går nåt i mitt hjärta sönder. Jag får svårt att andas och det gör så ont......

Det sista man vill är att ens barn ska fara illa och definitivt inte vara orsaken till det.


söndag 15 maj 2011

Nystädat






Just nu känns vardagsrummet helt ok. Nystädat och kuddarna ligger i soffan. Kuddarna används oftast till torn, kojjor och annat som en påhittig 3 åring kan omvandla dom till.

Nu ska vi ut och pyssla i trädgården sen väntar matlagning och idag är det spaghetti o köttfärsås beställt av Nela, och jag blir inte ledsen. Det är alltid min absoluta favorit:)

Kramelikram

lördag 14 maj 2011

Nytt köksbord....




.....igen.....
Jag älskar ju som ni säkert inte missat gamla möbler. Och jag älskar att byta möbler och flytta runt dom.
Igår sprang jag på detta slagbordet för en billig peng och kunde ju inte låta bli. Jag har länge letat efter ett slagbord till köket och jag vet ju att rätt som det är så dyker det man tänkt sig upp. Det får vara i trä ett tag tills jag vill ändra om igen hihi
Här ser ni det förra bordet.
Tänk att det kan vara såå roligt med inredning!!


Och såklart ska jag visa er en liten blomma:) Syrener kan man ju knappast motstå denna tiden.......


Kramelikram


fredag 13 maj 2011

Stora tjejen!


Nu är det äntligen härliga fredag igen. Vi har haft en lugn och skön fredags eftermiddag med plantering av goda kryddor och handlat gott att äta. Så nu står kocken i köket och vinet på kylning......mmmmums.

Vår vecka kan bara sammanfattas med en sak GOD SÖMN. Vår lilla Nela har på knappt 2 månader blivit stora Nela. Hon har under dessa månader fyllt 3 år slutat med napp, slutat med blöja på dagen och i måndags provade vi på ren chansning en natt utan blöja. Och den natten sov stumpan första gången på hmmm kanske ett halvår hela natten i sin säng och helt torr. Magiska trosor kanske?! Sååå obeskrivligt skönt. Får verkligen hoppas detta håller i sig för oj vilken energi man får av att sova:)

.......nästan lika mycket energi som vårt busfrö......


Trevlig helg!

Kramelikram





måndag 9 maj 2011

Grön frukost







I morse hade lilla Nela o jag frukost premiär ute. Så skönt! Första morgonen som vi haft riktigt varmt. Hoppas det håller sig till en god vana.
Första knopparna på vårt äppelträd slagit ut.......Mmmmm nu är det härligt!


Ha det gott!

Kramelikram