torsdag 31 mars 2011

Tung vecka



Kort inlägg om längtan till våren och några inköp.
Den underbara vattenkannan fyndade jag idag på lunchen för 20 kr!!!
Nya träskor är för mig ett måste varje år:) I loove!
Och så lite gnäll om den enligt mig hemska klock omställningen. Blä vad jag ogillar detta så nu måste våren komma så jag inte går i ide igen......

Kramelikram


söndag 27 mars 2011

Blommor

Nu är äntligen sköna söndag här. Jag har inte alltid gillat söndagar. Sega tråkiga söndagar som man inte gjorde så mycket. Just nu där jag är i livet älskar jag sega söndagar då jag varvar ner som bäst. Den största skillnaden om söndagar nu är att vi alltid är lediga, den enda dagen på veckan som vi är lediga hela dagen och oftast tillbringar tillsammans.

Denna helgen har varit spännande. Lilla Nela har gett bort sina nappar och de två första nätterna har gått bra, inte en tår utan endast lite frågor om vart napparna är. Hon har sovit bättre på nätterna då vi håller henne vaken till 20.30 på kvällarna och vi hoppas det håller i sig.

Som ni ser växer mina pelagoner som jag haft i källaren hela vintern

Kramelikram


onsdag 23 mars 2011

Vår Värme



Här hade jag gärna tillbringat hela denna dagen. Så ljuvligt väder idag! Jag och Nela har varit ute och njutit på förmiddagen men nu väntar dagis och jobb.


Kramelikram


tisdag 22 mars 2011

Ris & Krokus


Lite vårfint på trappen och kopparna som fick följa med ut igår när Nela skulle cykla. Bilden talar sanning.......det var ingen vårvärme just då.


måndag 21 mars 2011

Min underbara klematis




Måste ju visa er nära hur bra min klematis mår!!


Ruggigt!





Igår hade vi en toppen skön vårdag med sol hela dagen. Idag är det lite ruggigare men solen försöker titta fram.

Jag har mer projekt i huvudet än vanligt, jag antar att det är våren som bidrar med detta och det betyder att jag mår toppen! Mår jag inte bra har jag inte ens lust att titta på en färgburk.

Jag försöker att hålla mig till en sak men just nu målar jag lite köksluckor, lite på vår säng och så lite på sänghimlen.......men den gula färgen på väggen får vänta till alla dessa tre projekt är färdiga. Men sedan blir den gul som solen!

Så idag visar jag er endast en sida av köket hihi för den andra är kaotisk;)


Trevlig vecka önskar jag er om jag inte hinner sitta här utan målar för fullt!

Kramelikram


lördag 19 mars 2011

Gul som solen.....





Jag har länge funderat på hur vi ska få upp en sänghimmel i stumpans rum då sned taket ställer till det endel. Men nu i helgen har vi kommit fram till en lösning. Vi är inte riktigt färdiga men det känns som vi är på god väg. Några krokar till ska upp på andra väggen så det hänger lite tyg över sängen oxå så blir det riktigt mysigt.
Nela vill att tyget ska vara lila så vi får se om vi hittar något som passar damen......just nu tog jag gardiner som låg i lådan

Jag har även fått för mig att hennes gråa trista vägg ska målas och varje gång jag frågar Nela i vilken färg så säger hon .....gul som soolen.......hmmm det finns en färg jag har svårt för och såklart är det gul. Men vad gör man inte för sitt lilla hjärtegull så en mild gul färg ska vi nog få till om vi bara kan övertala den svårflörtade hemmafixaren här hemma som givetvis tycker det är bra som det är hihi......

De blommiga lådorna (som är perfekta leksakslådor) och ursöta väskan köpte jag på bigso i vår lilla stad. När den gula väggen är målad ( för det vet vi ju att den blir;) så tror jag att jag ska ta upp en grå grön byrå som nu står i tvättstugan så våran lego tokiga tjej får en yta att ställa sina små hus och torn på. Tallrikshyllan ska sättas upp över de blommiga lådorna.

Ide sprutan är i gång för fullt så fler projekt är igång här hemma
...... tusen tack varma sol för du tittade fram idag!!!


Kramelikram



fredag 18 mars 2011

Fredagsmys

Jag säger ofta att jag inte är speciellt social utanför mitt jobb som frisör där jag pratar mycket och gärna. Därför tar det ofta emot en aning då helgen kommer och vi är bortbjudna eller har bjudit hem vänner. Det är ju så mysigt att strosa omkring i mysbrallan och somna tidigt mätt och belåten.

Ikväll var en sån kväll, mina sömntimmar inatt var få räknade och jobb från 8.30 -14 efter det dagis samtal om lilla stumpan och sedan hem och fixa med mat. Men jag kanske snart borde lära mig att det trots allt alltid är lika trevligt att umgås med människor så när hela gänget drog i väg för konsert så var jag på topp humör.

Hmmm men nu när klockan snart är 21.30 så blir det att somna sött bredvid lilla Nela. Jag lovar ikväll att försöka bli lite bättre på att umgås med min fina vänner som finns runt mig. Gamla som nya. Kram på er!




onsdag 16 mars 2011

Drömmar



Vad vore livet utan drömmar? Jag är en kreativ människa så därför har jag ju massor med ideer, planer och drömmar.

I går var jag påväg att ta med familjen på en flytt men jag har turen att ha hittat en man som tar ner mig på jorden och talar om för mig vad mina riktiga drömmar är. Han vet ju lika väl som jag att ska vi flytta så ska det vara till ett hus med spröjsade fönster, gamla trägolv, och helst en glasveranda som får hjärtat att hoppa några extra varv. Så ingen flytt denna gången heller och idag ser jag plötsligt vårt hus med andra ögon igen.

Vi har lagt ner våra själar i vårt hus men detta missar ögonen tyvärr i bland och där har faktiskt bloggen en viktig roll. Här dokumenterar jag vårt hus finaste sidor.........den lilla skruttiga hallen har ni tex inte fått se än hihi. Igår gick jag även runt i vår trädgård som jag säkert skulle gråtit en skvätt om vi flyttat ifrån. Så då inser jag ju att vi måste ju komma till en gammal trädgård om vi ska kunna lämna den vi har.

Kolla in här så förstår ni nog vad jag har för drömmar:)


Kramelikram

söndag 13 mars 2011

Varma Scones





Dessa godingar avslutade denna söndagen och denna helg. Ännu än gång hissar jag Leilas goda bakverk. Har ni inte köpt hennes bok a piece of cake så köp den!! Godingarna jag provade idag var vanliga scones och blåbärsscones.

Efter denna helg känns vår sömnbrist och Nelas öron genast onödigt gnäll då bilderna på tsunamin når en.
Barn som mist sina föräldrar, syskon, föräldrar som förlorat sina barn och vänner har mist vänner. Många har denna helg förlorat det käraste i livet. Finns det mer att sakna?
Det är i dessa lägen man känner sig maktlös som människa. Jag finner ofta någon mening med det som sker men i dessa lägen ser jag ingen.

Krama om era nära & kära,
eller skänk en extra tanke för tankens kraft är starkare än du tror.

Godnatt





lördag 12 mars 2011

Fina Pasteller





När solen tittar fram kommer vårkänslorna och med vår känslorna kommer även pastellerna. Så lite färg hittade igår in i vårt vardagsrum. Kuddarna köpte jag på jysk och dom rosa blommorna på fina växtriket i vår lilla stad. Oj vad det kliar i fingrarna när man kikar in där nu med lökar och färg glada skönheter.

Nu bär det snart av till jobbet för min del och resten av familjen åker på mysig frukost hos familjen Å. Lilla Nela har varit redo sedan hon vaknade:)

Ni trodde väl inte att jag missat att fota den lila skönheten i köket som nu ser ut så här..........



Kramelikram





fredag 11 mars 2011

Jäkla tjat.....



Nog för att jag trodde att det skulle gå snabbt men efter ett dygn ser min lilla skatt ut så här:)

Fredag morgon, ledig, solen skiner och den lilla lila efterlängtade blomman ger mig ett mycket tydligt tecken på att bättre än så här kan jag nog inte må. Skulle aldrig vilja vara utan våra årstider.

En skön fredag önskar jag er!





torsdag 10 mars 2011

Snart!!



Ja snart kommer första knoppen slå ut på min spretiga klematis och snart får den komma ut där den vill vara. Skulle förmodligen klippt den lite hårdare men bättre spretig levande klematis än hmmm icke levande helt enkelt:)

Ha en bra torsdag!

Kramelikram



måndag 7 mars 2011

Mjölkfritt


Nu har lilla stumpan varit mjölkfri i en månad och i helgen då inte nr2 hade kommit på nästan 3 dygn så var vi givetvis oroliga för i vanliga fall brukar det innebära att det inte kommer utan hjälp. Men oj vad lyckliga vi blev då vi nu efter att vi endast ger hälften av medicinen är bättre än någonsin och efter 3 dagar är det nemas problemas för henne. Det är i dessa lägen vi är glada att vi till slut tog tag i det själva och inte lyssnade fullt på läkarna som endast såg Nelas mag problem som ett vanligt förstoppnings problem som med hjälp av lösande mediciner skulle växa bort. Jag tillhör de som inte tror att saker bara är, det finns alltid orsaker till varför saker och ting är som dom är. Tack för ännu ett bevis! Tråkigt bara att man måste bli sur, tvär, tjatig och må dåligt för att man inte tas på allvar innan det händer något. Man orkar inte kämpa i motvind för länge så då undrar jag hur många barn som far illa där föräldrarna tillslut ger upp och inte orkar vara tjatiga och ifrågasätta.
Vi har tjatat i snart 2 år:(

Vi har nu i morse varit hos läkaren med hennes öron så just nu känns det som det ena avlöser det andra.
Oj vad positiv jag var idag. Jag är lyckligt lottad över att ha världens bästa Nela hos mig och vill ju givetvis hennes bästa så jag tänker inte sluta att vara pain in the as morsan.

Bilden jag visar idag är för ett år sedan då jag började så fröer inne hmmmm i år blev det stickning istället:)



Kramelikram



söndag 6 mars 2011

Solstrålar




För andra dagen i rad vaknar vi till solstrålar!! Denna solstrålen vaknar vi ju av varje dag och den värmer i hjärtat den oxå trots att det känns som man får sova till 02.00 sedan är det lite si o så.

Vad står på tapeten idag? Hmmm ut i trädgården och kika runt. Känns ju som en evighet sedan trots att det var någon gång i slutet av oktober jag höst städade.

Vad passar bättre ute i solen än att nynna på sina melodifestival favoriter för visst är det alltid så att favoriterna sätter sig direkt? Jag nynnar på Borg, Varga och Saade. Och Saade behöver ju knappast oroa sig över att inte vara popular med dom ögonen! Vad nynnar ni på?

Och vad är det egentligen med söndagar och fika suget?? Alltid vill jag baka när det blir söndag hihi får se om det blir något extra gott idag.


Hoppas solen skiner på er oxå denna söndag!

Kramelikram



lördag 5 mars 2011

En Sjukdom?



Nu var det längesedan men idag stod dessa krussidulliga söta tallrikar och koppar framför mig på min loppis runda och då small sjukdomen till. För visst måste det vara en sjukdom att känna sig tvungen att handla koppar och fat när man redan innan man passerat 30 år redan har fullt i skåpen? Och nej det är inte 12 stycken men jag tror jag börjat min lilla samling av matchande serviser som är helvita.

Nu borde snart min lilla toppsnäcka somna i soffan så jag och chipsen får kika på melodifestivalen. Kära sambon jobbar i kväll så vi får se om jag håller mig vaken utan att någon säger tjohoo när jag håller på att somna.



fredag 4 mars 2011

Fredags mys



Jag har insett att veckorna går i rasande fart så nu är den bästa dagen på veckan här igen.

Denna veckan har vi väntat på en otäck dom men idag fredag känns det som om vi klarat oss.........vågar hoppas i alla fall för i helgen vankas det sol. Domen vi väntat på är kräkis som härjar på dagis och vårt lilla hjärta har än så länge varit skonad i från detta. Efter hennes olika turer med sin mage kanske hon kan få slippa detta tänker jag.

Denna söta blomma ni ser idag har jag inte haft tidigare då jag fått för mig att dom är svåra att hålla vid liv så skötsel tips är välkomna:)


Trevlig helg önskar jag er!

Kramelikram




torsdag 3 mars 2011

Vår känslor??!


Ok nu får det vara slut på eländet! Jag älskar alla årstider men nu är jag trött på denna vinter. Vart är solen? Fåglarna kvittrar och undrar säkert även dom.

Men jag har ett tips till alla trötta! Gå till frissan, det gjorde jag idag:) Ok det kanske inte blev den rakaste luggen och den jämnaste färgen men man kan ju inte begära så mycket av sig själv....eller? Att det är så mycket knepigare att klippa och avfärga lite på sig själv. Men i alla fall idag ser jag en mening med mitt arbete för om jag kan göra minst en människa så här pigg på en dag är jag nöjd......och piffar jag till 5 nöjda är det ju fantastiskt......hihi

En fin torsdag önskar jag er!

Kramelikram


Pssssst........jag kan erkänna att jag ska hålla mig till att fota mina fina krukor för ego foton är jag kass på:)


tisdag 1 mars 2011

Vit dröm



Jag är som många säkert märkt förälskad i blommor. Det är oftast vita blommor som får mig att smälts men det finns även andra sockersöta. Denna sort har jag inte haft tidigare så nu återstår att se om jag klarar att sköta den eller ej. Provar man inte så vet man inte.....

Tänkte uppdatera om vår härliga sömn. Lilla Nela sover lugnare sedan läkare besöket förra veckan så mer utvilad än jag brukar känns det som att jag är. Men jag säger det inte högt för då får jag antagligen ångra mig fett.

I kväll väntar en liten tjej träff, det ska bli spännande att se om det är fler än jag som blivit stick tokig sedan sist hihi:)


Kramelikram