söndag 27 februari 2011

Dansgolv & städgolv




Sammanfattningen av min helg har varit golv. Det började i fredags då jag och några damer var ute och dansade. Det är 4 år sedan jag svängde runt på dansgolvet och det var precis lika roligt som sist.
Jag avslutade helgen med städning så även då blev det dans på golvet fast dock inte lika kul med städmoppen som med mina kära vänner :)

Hörnskåpet som stod i köket innan hamnade inte i tvättstugan utan i vardagsrummet.


Kramelikram




tisdag 22 februari 2011

Större korg kanske?


Jag stickar och stickar så snart är Nelas första halsduk klar. Och eftersom jag älskar att påbörja saker så håller jag i gång 3 olika projekt hihi får se hur många som blir färdiga.
I kväll bjuder jag er på en halvsuddig svartvit bild då min favvo kamera står på laddning men trots detta ser ni nog att jag får lov att leta reda på en större korg till alla mina garner och stickor om jag ska fortsätta i denna takten.

Idag har Nela fått sina små öron damsugade. Det var mer än nära att vi blev hemskickade då Nela var bestämd på att de minsann inte skulle få sticka in den långa stickan i hennes öron, läkaren sa att det går inte att hålla fast en 3 åring som inte vill. Hmmm nej det är nog sant men denna mamman har lärt sig av alla läkare besök att min intuition för det mesta är rätt så jag vägrade åka hem utan att dom plockat ut det som inte skulle vara där och talade om lugnt o sansat för lilla Nela att jag minsann inte kunde det här lika bra hemma som läkaren kunde här så muta med nappen och stumpan satt stilla som ett ljus i min famn. Jag vet inte vem som var mest chockad, jag, läkaren, eller sköterskan som förmodligen förberett sig för att behöva hålla fast ett ledset barn. Hon har flera gånger i kväll frågat mamma vad är det som låter?

Vi ska tillbaka om tre månader och kolla om hon har kvar vätskan som fortfarande finns bakom öronen och om det är kvar då så får hon rör. Min fråga?? Om de inte hade fått bort vaxet i dag hade dom inte sett vätskan, hade dom struntat i det då?? Ja så nu gott folk får vi se om vi kanske får sova något bättre i natt för detta måste väl ändå tryckt i hennes öron. Fortsättning på sömngåtan fortsätter...........



söndag 20 februari 2011

Skakigt


Jag tar tillbaka varenda ord om att mjölken säkert varit sömn boven i vårt hem:( Är det öronen kommer dom få höra en mamma som får utbrott på läkarvården!! Så jag vet inte vilket som är bäst.

Det finns en sak som just nu i perioder gör mig tokig. Och då menar jag att kroppen o huvudet inte samarbetar. Jag behöver en så enkel sak i livet som sömn. Det är kanske enkelt för vissa men som säkert många vet så används uppvaknande som tortyr metod och för er som får er sömn kan jag inte förklara det på ett bättre sätt.

I går natt var ungefär såhär: Somnade klockan 22.30, blev väckt 23, somnade om och blev väckt igen runt 00 och jag kan lova att efter dessa uppvaknanden är det väldigt svårt att få ner min kropp i djup sömn så det blev några uppvaknande till och då någon gång med vår lilla 3 åring på mig. När man sovit galet i 3 år så blir man glad för det lilla. Jag är lycklig om jag blir väckt första gången efter klockan 02 och knäckt innan 00. Skulle jag som jag skrev för 10 dagar sedan till klockan 04.30 så blir det en lång men pigg dag. Men sedan dess har första väckningen varit runt 00. Så idag går jag på sparlåga igen, lite gympa för nelas skull sedan kommer hon förmodligen ha världens tråkigaste mamma hela dagen.


Hoppas jag inte drog ner eran söndag. Om jag blir piggare o positiv under dagen lovar jag att skriva några rader som piggar upp!


lördag 19 februari 2011

Fanatisk??!



Jag frågade sambon idag om han trodde att jag någonsin kommer sluta att sticka?? Klart du gör du blir ju såå fanatisk i det du gör och så vips hittar du något nytt. Men han måste väl ändå mena att jag är såå fantastik eller?! Hihi.....jag vet att jag blir fanatisk då jag lär mig något nytt men stickningen är ju super kul och kan vara framme så jag ser det jag håller på med och inte glömmer bort det. Scrapbooking som jag älskar är lite svårare att ha framme på ett bord hela tiden.

Visst är stickorna fina!! Jag fick tips om dessa och älskar dom, både fina och jättebra. Här hittade jag mina första!!

Här i soffan har jag tillbringat denna lördags kväll med stickning, melodifestival och doften från ett doftljus från SIA. Nu ska jag gå och sussa och som vanligt hoppas på en god natt.......hoppet är det sista som överger människan.

Har förresten världens duktigaste och tåligaste lilla Nela då jag idag fick droppa i örondroppar utan minsta pip. Vi ska till läkaren o kolla hennes öron på tis och se om det kan vara dom som spökar på nätterna. Hoppas det inte blir lika jobbigt för henne då som sist.


Kramelikram



Klädskåp eller köksskåp?







Jag hade en plan om att lilla Nelas klädskåp skulle få flytta ner i tvättstugan och en byrå skulle upp men igår fick jag ner skåpet som i ca en halvtimma stod i hallen för att vips någon minut senare hamna i köket.

Ja det är bäst att våra möbler inte gör sig allt för hemma stadda i vissa rum för rätt vad det är så hamnar de någon annan stans.
Nu återstår en liten omändring i byrån och hörnskåpet så att de passar i tvättstugan.
Sambon frågade dock lite undrande kan man verkligen ha ett hörnskåp i tvättstugan? Ja varför inte...hihi..


Hoppas solen skiner på er oxå denna lördag!

Kramelikram






torsdag 17 februari 2011

Söt som socker


Jag har älskat mössor så länge jag kan minnas och därför har jag haft många varianter. Denna som idag blev färdig stickad är dock den absolut skönaste och läckraste av dem alla!! Min första stickade mössan made by me, så gissa om jag har massa stick planer.
Som ni ser blev mössan inte bara min favorit utan även vår lilla sockertopp. Den manliga sockertoppen i hemmet gillade även han mössan men färgen var kanske si o så för hans del så jag skippar den bilden....hihi


Kramelikram


tisdag 15 februari 2011

Svart färg




Nu är snart det svarta bordet färdigt. Målas lite till med svart färg och sedan lacka bords skivan. Måste säga att jag är mycket nöjd med att bryta av med svart i detta rum.
Jag älskar blommor på tyger, pastell färger och spets men jag försöker verkligen ta det lite försiktigt med detta då jag faktiskt inte bor själv. Jag har mycket svårt att tänka mig att min kära sambo skulle plocka fram spets gardiner om han bodde själv så lagom dos blir bra dos:)


Ha det gott allihop!


måndag 14 februari 2011

Alla hjärtans dag

Klart att man ska vara snäll varje dag mot människor runt sig men de flesta kan nog bli bättre på att visa sin uppskattning. Så jag tycker det är toppen med en dag för lite extra eftertanke så en extra kram till er som kikar in på min lilla blogg idag.

Här är två av de som har en stor plats i mitt hjärta. Vi är tre personer med starka viljor hemma hos oss så ibland känns det som en berg o dalbana men vad vore livet utan er?!

Kramelikram



söndag 13 februari 2011

Vårvärme





Just nu har vi si sådär 10 minus igen och de vårkänslor vi hade för en vecka sedan då vi cyklade till jobb och dagis är som bortblåsta. Men inne kämpar jag på med att behålla vårkänslan.

Idag visar jag er söta krokus, min klematis som jag har övervintrat i tvättstugan, och tåliga st paulia.
Min klematis kan ni se här hur den blommade helt underbart i somras, så hoppas hoppas att den klarar sig i vårt kök för att snart få komma ut.

Önskar er en skön söndag!


Kramelikram




torsdag 10 februari 2011

04.25


Japp så länge sov jag i morse. Och vet ni?? Jag var gråtfärdigt lycklig vid detta klockslag! Jag minns inte när jag sov 6h i sträck senast. Kan det vara så att mjölken spökat runt i Nelas mage om nätterna tro?? Ja man vågar knappt tro det men aningens funderingar har man ju då hon nu efter en vecka utan mjölk sovit gott i sin säng i tre nätter.

Då jag inte vågade gå upp med lilla stumpan så tidigt så låg jag kvar en liten stund tills hon somnade om men nu ska jag sätta mig i soffan med en kopp te och sticka små tossor som jag började med igår. Detta är bara början på stickning för min del. Det är ju så roligt.


Kramelikram





onsdag 9 februari 2011

Ny möblering




Lilla Nela har fått lite om möblering i sitt rum. Och nere i hörnan skymtar hennes dockskåp som just nu målas för fullt:) Ska nu till färg affären och kolla lite tapeter. Är såå sugen på att tapetsera hennes gråa vägg i något blommigt men hmmm orkar jag? Kanske kan nöja mig med lite tapetsering i dockskåpet.

Hoppas solen skiner på er idag!

Kramelikram




lördag 5 februari 2011

Fin hörna


a
Just nu kämpar jag med att sakta ner mitt tempo vilket inte är lätt kan jag lova. Men jag antar att första steget är att veta att man måste. Min kropp har de senaste veckorna visat tydliga tecken på att jag rusar fram för fort så då är det väl inte annat att göra.

I går kväll rensade jag huvudet med att flytta krukor.....hihi. Ja det är avkoppling för mig. Fråga mig inte hur många gånger jag flyttade runt och ändrade för det vet jag inte men jag höll på någon timma. Denna hörnan i hallen blev en av alla hörnor. Kan man ha för många tro??!

Idag ska jag fortsätta med att plantera om mina pelagoner så jag känner att våren är på gång. Det blir även en runda till torget och blomster handeln för att inhandla några våriga upp piggare.

Trevlig helg!

Kramelikram




torsdag 3 februari 2011

Semlor och socker chock




Denna vecka har varit tung men just nu när det är torsdag känns det som att veckan trots detta gått fort.

Vi frågar oss här hemma ofta vad vi har gemensamt?!
Efter 10 år tillsammans har vi äntligen hittat ett gemensamt intresse nämligen mat och just nu äts det GI för fullt, vi letar recept och skriver matlistor. Vi har inget större behov av vikt nedgång men varför äta sämre mat när man kan äta mat som kroppen mår bra av?
Jag älskar chips och slutar givetvis inte med detta helt, i morgon är det fredags mys och på min önskelista står chipsen högt:)

Vi har fler om möbleringar med mat hemma hos oss för sedan i måndags har vi påbörjat mjölkallergi test på lilla Nela så detta har upptagit mycket av min tanke verksamhet. Ni som känner vårt lilla hjärta vet ju hur glad hon är i mat....NOT. Att hitta mat som passar damen har hittills varit en lång resa och nu känns det som vi får vi börja om i några steg. Men skam den som ger sig och om hon mår bra så mår vi bra och hittills har det mesta gått bra.

Såklart måste vi hitta alternativ även till godsaker så i eftermiddags bakade vi mjölkfria semlor med havre mjölk o soja visp. Bullarna smakade som vanligt men grädden var super söt så grädden uppskattades väldigt mycket av Nela och jag fick en sockerchock.....hihi men gott var det. Så slut ordet i kväll bli bryt inte i hop över mjölk fri kost. Hmmm observera i kväll för i morgon är en annan dag och en ny dag ;)


Kramelikram