söndag 30 januari 2011

Finaste orkiden




Eftersom det varit mycket kalas några veckor har det flyttat hem en och annan fin blomma hos oss. Denna enorma orkiden är en av dom. Jag blir alltid en smula nervös när jag får äran att ta hand om en orkide då de tyvärr inte brukar vara lång livade hos oss. Men denna ska jag verkligen kämpa med så önska mig lycka till!

För övrigt har helgen varit toppen.
Idag insåg vi vid en promenix med snowrace att i morgon blir det cykel premiär!! Äntligen!!! Vi kände både asfalt och gräs så nu är det dax:)

Kramelikram




fredag 28 januari 2011

GI gourmet


I dag tänker jag tipsa om en super bra recept bok. GI gourmet har många smarriga recept. Ett av dem är denna granolan som jag gjort i eftermiddags. Superlätt!

Det är ju sååå roligt med nya recept så i helgen ska det planeras handlingslista och lagas mat inför nästa vecka. Lite gourmet skadar väl inte en vanlig vardag?
En vegolasange står högt på listan men nu väntar citron och salvia fylld kyckling....låter inte som om vi kommer bli besvikna på kvällens fredags gott!

Trevlig helg önskar jag er!

Kramelikram







torsdag 27 januari 2011

Flitiga på olika sätt





Min sambo har i 2 veckor varit flitig med GI och verkligen duktig med att låta bli godsaker som Nela och jag stoppat i oss. Nu har detta smittat av sig på mig så i går kväll bestämde jag mig för att få bort mitt STORA choklad begär och bli lite nyttigare.

I kväll visar jag lite bilder från köket där vi spenderat eftermiddagen.........jag bjuder er dock inte på frysen där vi varit flitiga. Oh my.......varför frostar man inte frysen oftare??? Hmmm jaja man kanske gör det efter denna gång:)
Nej idag får ni se hörnan där min samling gamla bestick befinner sig just nu. Tycker dom är såå fina.
Jag har en liten önskan om att hitta en vit tallriks ställning till våra assietter som just nu lätt hamnar lite huller om buller i denna hörnan.



I morgon är det äntligen fredag igen!!!
Fredagar är BÄST och om möjligt ännu bättre när man är ledig som jag är i morgon.


Kramelikram





tisdag 25 januari 2011

För mycket dålig energi!




Mina inlägg har tyvärr varit glesa här ett tag men nu kommer vår energin smygande hos mig så ge inte upp:)

Senaste veckan har jag lagt ett antal timmar på att vara arg, ledsen och orolig då jag blivit lurad av en telefon försäljare. Jag som egen företagare blev lurad att flytta över vår hem telefon till ett företags abonnemang. De trodde jag hade telia på mitt arbete men haha den kunde dom inte sno! Att det kan vara tillåtet att driva ett företag som så uppenbart går ut på att lura telias kunder som är egna företagare är för mig en gåta och vad har man för samvete om man jobbar för ett sådant företag?? Nej fy usch blä!! Så ett tips är att lägga access2telecom på minnet och själv ska sluta vara trevlig ens i början av ett samtal då det ska säljas något till mig.

I söndags hade jag super energi på morgon kvisten så hela sovrummet hade möblerats om klockan 10.00. Och vilken skillnad!! Hade glömt att det var så här roligt att göra stora om möbleringar. Sovrummet känns genast mycket större.


Kramelikram



torsdag 20 januari 2011

Gott ögongodis enligt mig!



Ja de söta, underbart gulliga fin fina rosa primula som står hemma hos oss och väntar på våren är enligt mig lika goda att titta på som ett gäng hallon godisar.

Denna veckan har varit minst sagt jobbig på många plan så jag har inte orkat sitta vid datorn och orkar bara sitta en stund i kväll. Eftersom detta toppas med en tråkig kommentar så kan väl någon ge mig en snäll liten hälsning så jag vet att det finns hopp i bloggvärlden!!?

Jag målar det mesta men jag älskar mitt fina skåp och kommer nog aldrig måla det då min underbara farmor en gång förmodligen lagt ner sin själ i att luta av det. Och när jag organiserat kaoset i det ska jag fota den dunderfina turkosa färgen som pryder insidan:) Me like alot! För mig är inte alla saker slit och släng utan har ett värde och en plats i hjärtat.

Kramelikram




söndag 16 januari 2011

Fika stund






När man vilar och degar en hel dag så ingår ju självklart fika på schemat. Efter gårdagens goda middag blev det några ägg vitor över så hallon & grädde med maränger blev mumsigt i eftermiddags fika.

Kramelikram






Lugn söndag


Nu är alla kalas avklarade för denna gången. Idag har vi haft en super skön söndag då vi inte haft något planerat. Underbart!! Vi lyckas tyvärr inte få till så många sådana dagar men 2011 ska vi försöka göra så gott vi kan för att få uppleva de oftare.
Vi mös i soffan med pyjamas hela fm, Nela och jag var ute i snön i 20 minuter efter lunch sedan gick vi in och fortsatte dega:)


fredag 14 januari 2011

Ordning och reda






Idag är första gången på att tag som jag får till ett inlägg med bilder i dags ljus. Jag har ju kommit på det fina i bilder då man inte använder blixt:)

Jag släpade igår hem den stora vita byrån och den var nog enligt många inte mycket att ha men med några lager vit färg så passar den perfekt som sko skåp hemma hos oss. Sååå skönt att få lite ordning och reda i hallen som innan svämmade över av skor.

Idag har Nela o jag haft stor städning för i morgon väntar fin besök igen. Jag tror jag fått lite mer smak av kalas så det får nog inte dröja för länge till nästa trots att vi inte har någon födelsedag fören i april.

Kramelikram


tisdag 11 januari 2011

Ny möblering i vardagsrum







Med tanken på nattens inlägg blir detta ett kort inlägg med bilder på vår om möblering. Vi möblerade lite provisoriskt inför stora kalaset men blev så nöjda så det blev att behålla det så här.

Nu blir det att äta lite och sedan somna tiiidigt!!


Kramelikram




Zzzzz....

Det finns vissa tider på dygnet jag inte borde sitta här och klockan 02.30 är en. Jag har just nu en mycket vaken månad bakom mig så i natt skulle det behövts vissa hjälpmedel för att få sova lugnt. När jag nu inatt klockan 02.30 vaknade för 3e gången sedan jag somnat klockan 22.30 så är det bara att gå upp och vänta på att jag förhoppningsvis känner mig trött innan morgonen sätter igång. Varför kan jag inte sova? När livet snurrar lite för fort och jag av någon anledning är ledsen så kommer sömn brist som ett brev på posten. Så nu bestämmer jag mig än en gång att lägga min energi på mig själv och de som betyder mest för mig.

Om ni undrar vart jag hållit hus några dagar så har vi sammanlagt haft 50 personer hemma hos oss under fredag och lördag för kalasande av min sambo. Och som start på dessa kalas hade lilla Nela ett bakslag med sin mage i onsdags och ni som känner mig vet ju hur jag brukar må vid dessa tillfällen. Den dagen var enbart lång och plågsam. Denna gång är vi säkra på att mjölken är en stor bov så inte en droppe vanlig mjölk till lilla stumpan då det varit bra ett tag när hon fått laktosfri mjölk.

Har i veckan gjort lite om möblering i vardagsrummet som jag visar i nästa inlägg men nu ska jag försöka få lite sömn och hoppas på att jag har lite energi om några timmar.

Kramelikram





fredag 7 januari 2011

Grattis!


Idag har vi firat världens bästa pappa och sambo som fyllt år!!


torsdag 6 januari 2011

Efter regn kommer sol





Det är alltid lättare att tänka lite mer positiv dagen efter en tung dag. Psyket klarar mer än man tror i bland så efter en treo och godnatt så vaknade jag till en bättre dag idag. Det finns alltid något att hämta av saker som inträffar i livet även om man inte ser det just då.

Jag visar er en liten glimt från det lilla ljusa som inträffade i går. Äntligen har fönstret landat i badrums dörren!! Har tvekat på att måla det vitt men jag tror att beslut om att ta fram penseln har tagits:) Och ja jag lovar att sätta en söt liten gardin på insidan....hihi....





tisdag 4 januari 2011

Liite är kvar....




.....av vintern men sakta men säkert så byts det vintriga vita mot våriga vita ut ......hihi.

Jag satt igår och funderade på om jag kommer tröttna på den vita shabby chic stilen någon gång och jag hoppas verkligen att jag aldrig får för mig det för just nu känner jag mig mer än någonsin hemma i vad jag gillar och inte gillar:)

Hemma hos oss förbereds kalas då min kära sambo fyller jämt så i helgen blir det fullt hus igen.

Kramelikram




lördag 1 januari 2011

Nytt och Nött



En önskan för 2011 just nu är att vi tar oss friheten att ha många sådana här lugna dagar hemma hela familjen. Vi har slappat och strosat runt hemma hela dagen. Ok det där begreppet slappa är ju olika för alla människor men för mig är det nog att få göra det som andan faller på just för tillfället.

Hela december har innehållit små pyssel och knop så jag fick ett ryck, åkte och köpte färg och började måla väggarna i källartrappen vilket var lite större förändring än mina små julkulor o kransar. Jag inser genast att varje liten vrå i hemmet ger olika energier och jag lovar att denna förändring är långt ifrån tipptopp men jag gör det bästa av situationen och just nu känns det toppen!


Kramelikram