tisdag 30 november 2010

Lite nytt


Jag har denna månaden tänkt att om jag ska inhandla något till mig själv ska det vara kläder. Hur ska jag lyckas med detta??!! Blir svårt för jag kommer på miljarder saker jag gärna skulle inhandla till hemmet men det är betydligt svårare att uppdatera garderoben. Jag gjorde ett tappert försök med att byta hårfärg igår så vi får se om detta bidrar med lite ny garderob istället för kökssoffa med mera.......vi får se, vi får se......

Nu har lilla Nela somnat och jag ska göra färdigt hennes adventskalender för i morgon är det ju faktiskt 1 december. Hoppas lilla stumpan gillar tv kalendern för gillar jag den så byts det inte kanal i första taget hihi.....

Kramelikram


Smällkarameller


Det var ju lätt som en plätt att göra fina smällkarameller. Dessa med söta små änglar ska få pryda granen om några veckor. Och i år ska vi nog våga oss på en äkta gran!!

söndag 28 november 2010

Pyssel kväll




Några av mina fina vänner var på besök igår kväll. Pyssel stod på kvällens schema men det är ju sååå trevligt att prata!! Så mycket prat och liten verkstad blev det. Jag fick äran att ta hand om dessa underbara änglarna. Vad ska du ha dom till undrade damerna?? Igår skulle jag ha dom i granen men påhittiga jag hittade en ny plats i morse. Ljusstaken som varit på väg till tippen hamnade igår på klaffbordet som jag trodde skulle stå där lite provisoriskt kvällen till ära. Men faktum är att detta höjde mysfaktorn ännu mer i köket så det får stå kvar över vintern.

Kramelikram


Det första ljuset är tänt.......


........och jag önskar er en trevlig första advent!


lördag 27 november 2010

God morgon








Nu är lilla Nela pigg från dum mage och dumma förkylning så nu sover vi gott på natten. Vågar man ju knappt säga men nu ska vi vara pigga hela december har jag tänkt:)
Idag är vi lediga hela familjen!! Underbart! Och ikväll ska det ätas gott och pysslas med lite goa vänner.

Som ni ser kunde jag inte hålla den vita färgen borta från bordet men blev ju som vanligt nöjd med detta. Ljuskronan ska få sig lite grönt men har inte bestämt vilken sort än. Vill ju inte att det ska trilla ner oönskat grönt i mat tallriken.
Har ni några förslag på vad man kan ha kanske?

Ha en skön lördag!



fredag 26 november 2010

Vinter vitt





Jag tror inte att ni har gissat på att julpynt hemma hos oss är tomterött i första hand.

Jag har pysslat o städat med lilla Nela idag och jag kan ju inte påstå att det är det lättaste att få till ett städat kort med en liten stumpa i hälarna som idag vaknade klockan 06.00 och som inte är den morgon pigga typen. Nej då jag plockar undan i ena hörnan så plockas det fram i den andra. Men några fina bilder fick jag till innan någon av leklådorna tömdes och soffkuddarna låg på golvet:)

Trevlig helg önskar jag er!

Kramelikram


Vackra vinter


Jag har ju upptäckt att det inte bara är inne man kan göra julfint. Jag älskar snön och hoppas av hela mitt hjärta att den nu stannar kvar till mars för bättre julstämmning går ju inte att få. Så på med varma kläder och så gav vi oss ut och pluffsade i trädgården. Ok jag önskar just nu att vi inte hade haft såå stor altan som ska skottas av men man får se det som lite motion:)

Vad är det för pinne med rund boll undrar ni säkert. Jag såg detta i en av alla min hundra femtio elva jultidningar. Jag har använt en lite grövre gren, en rund oasis boll
som jag fått av en gullig kund och runt denna klädde jag mossa. Så nu hoppas jag bara att oasisen håller sig så den kan användas om och om igen!! Jag är sååå nöjd med den lilla hörnan. Och håll tillgodo för fler hörnor kommer.......

Kramelikram


torsdag 25 november 2010

Energi tack!


Jag har längtat galet mycket efter att få lite jul stämning hemma hos oss hela november. Nu har jag av olika anledningar haft lite för lite energi att visa er vad jag pysslat med men jag kan säga att det är en del mossa, lingonris, hyacinter och vit färg inblandade.
Jag har långledigt fredag till söndag och då kära ni ska det samlas energi, pysslas, bakas och mysa.

Kramelikram




onsdag 24 november 2010

Nöjd?

Om ni vill ha ett positivt inlägg nu när vi snart är i advent kan ni gå till nästa blogg. Just nu sitter jag helt tom i själ och huvud och mitt hjärta gråter. Jag säger som alla andra gånger vi tvingas plåga vårt lilla hjärta med klyx att jag hatar det av hela mitt hjärta. VARFÖR kan inte hennes magproblem bara försvinna??? Och frågan är om någon i denna läkar värld vet varför hon ska behöva genomlida detta?! Förmodligen inte. Vi vill inte vara med mer nu. Vi orkar inte men framförallt lilla Nela orkar inte!! Det får vara nog, slut ältat om hennes stackars tarmar, bajs, mat.

Vill inte lämna bort mitt lilla barn i dessa lägen. I dessa lägen vill jag vara hemma med henne till 100 %. Tills hon är 15 år om det skulle behövas. Mitt lilla hjärta är och kommer alltid vara nr1.

tisdag 23 november 2010

Julpyssel


Idag rotade jag fram mina älskade gamla bokmärken. Och jag lovar att jag verkligen älskat och älskar dom fortfarande. Kommer mycket väl i håg en del av dessa sköra små pappersbitar som om det vore igår man bytte med kompisarna. På vissa står det byt ej bort!! Hoppas verkligen lilla Nela tar hand om dessa med hela sitt hjärta som jag gjort.
Men bland dessa hur många som helst bokmärken finns inte en enda liten ängel som jag just nu var ute efter till julpynt. Så jag får nog allt ut och fylla på min samling i dagarna:) Några större änglar finns men just nu vill jag ha små.
Nu ska jag fortsätta med lite advents pyssel och julte mot min onda hals......

Kramelikram

söndag 21 november 2010

Smygstart.....


Ja nu har jag smygstartat hemma hos oss. Första hyacinterna är inköpta, även söta tazetter. Är det en riktig jul så ska det dofta jul. Vi ska prova att ta in en riktig gran i år och hoppas att det inte medför allt för många nysningar.

Kramelikram

lördag 20 november 2010

Lite luftgare



Jag har velat ha ett slagbord i köket men igår bara stod detta fina bord framför mig på en loppis. Det är en härlig pirrig känsla som infinner sig hos mig då jag ser något som bara måste få plats hemma hos oss. Och eftersom det inte kostade så många slantar tänkte jag att när jag dyker på ett slagbord så hittar nog detta bord en annan plats i vårt hem.

Det blev mycket luftigare i köket och det är ju skönt, men om det står en liten nätt köks soffa framför mig framöver så vet jag en som bär hem den:)

Ha en skön lördagskväll!

Kramelikram


tisdag 16 november 2010

Saffran är guld som glimmar




Idag har vi strosat runt hemma hela dagen. Mycket skönt men några små utbrott har ju inte kunnat undvikits då lilla Nela har ett ännu hetare temprament än vanligt. När hon är på upptäcksfärd i livet gör hon ju såklart vissa saker man inte får och idag har hon bla dekorerat vita soffan med kritsträck.

Och att baka tillsammans är såklart mysigt men mjöl i halva huset får man räkna med då man inte hinner stoppa henne då hon far iväg när jag står med degiga saffrans händer.

Snart stupar vi nog båda två efter denna roliga men hektiska dag.

Kramelikram

Längtan




Ja som de flesta längtar jag till advent eller ja kanske till nästa vecka då jag ska ta fram alla jul kartongerna. Denna lilla familjen är några av de som ligger och väntar i kartongerna......

Jag tror att dessa små sötnosar kommer få vara med lääänge hemma hos oss. De tillhör ju jul traditionerna. Men de kanske får byta plats i år:)

Idag blir det lite bullbak för Nela och jag har en ledig dag framför oss. Och givetvis en liten gnutta julmusik i samband med detta....


Kramelikram


söndag 14 november 2010

Farsdag



Denna dag har fått en annan betydelse för mig sedan jag själv fick barn. Klart att pappa ska uppvaktas lite extra idag. Oavsett om man träffas eller ej, inhandlar stora eller små farsdag presenter så får lilla pappa en extra tanke idag. Så idag får såklart två fina pappor vara med på min blogg med sina småttingar:)

lördag 13 november 2010

Och så en liten krans



Man kan väl säga att jag hittat ytterligare två roliga saker i livet.
Nr 1 är kransar!!
Nr 2 är photoshop!
Varför har jag inte gjort kransar tidigare? Och att det kan vara så lätt och roligt att ändra en bild!! Älskar verkligen när jag känner att jag får precis den känsla jag känner i bilder. Så varsågoda:)
Nu blir det godnatt för min del. I morgon bitti vaknar förhoppningsvis en feberfri liten Nela och sedan väntar brunch med goa vänner.




fredag 12 november 2010

Samma hörna



Man frågar mig ofta hur jag orkar pyssla? Och jag svarar alltid att jag skulle inte orka att inte pyssla. Det är min energi källa i livet och denna veckan har varit mentalt jobbig så efter lite mat och mys i soffan somnade lilla snäckan, sambon åkte och fixade i nya replokalen så vad gör jag?! En liten moss krans till som ska hänga i min salong och blev "tvungen" att prova att fota utan blixt........sååå mysiga foton!!! Det blev precis den känslan jag ville få fram. Måste göra som min goa vän E.........gå en kamera kurs och friska upp minnet från min tid på ölands folkhögskola:) Nån gång framöver får det bli så.


Liten flytt





I vardagsrummet blev det en tom hörna när vi flyttade matbordet till köket. Inte så länge för jag kom ju genast på vad som ska fylla denna plats. Och kan ni tänka er att innan jag hann säga nåt till kära sambon så sa han vad jag tänkt:) Så därför gick denna flytt lite snabbare än i vanliga fall hihi

De söta bakformer har jag tittat på några gånger och tänkt att nej inte släpa hem en massa krimskrams som du inte behöver.....
Idag behövde jag dom i höst mörkret och finare än så kan det väl inte bli en grå novemberdag som denna. Jag har även målat mina ute krukor vita och blev super nöjd!! Så som alltid säger jag att man inte ska vara så rädd att det blir fel för vad är det värsta som kan hända?


Och tillslut lite ord på vägen en sann vän är en vän som finns där oavsett ljus eller mörker....


........nu ska jag gosa ner mig i soffan med febrig Nela i väntan på kebab


Trevlig helg!

Kramelikram




torsdag 11 november 2010

Planera och fundera


Det kan man enligt mig sammanfatta julen med, ja i alla fall inför julen. Jag började tidigt förra året och i år ännu tidigare:) Denna sötnos skickade vi i väg till nära & kära förra året och just nu är detta en av de saker jag funderar över. Hur blir årets julkort?


I natt....


......har tårar runnit ner på min kind. Mitt hjärta har gråtit i ett dygn och kommer fortsätta så då livet just nu bara är ett stort frågetecken.....varför? Varför ska vissa saker behöva hända i livet där man inte ser ljuset och någon som helst mening med det som inträffar.

Jag vet att inget jag gör och säger kommer få tiden att gå tillbaka och ta bort all smärta. Men det enda jag vill just nu är att krama om min vän som kommer behöva många extra kramar och kärlek framöver.

Detta ljus har jag tänt för ännu en liten ängel i himlen.....


måndag 8 november 2010

Fina minnen


Idag har jag äntligen frågat mamma hur den gamla mangeln i källaren fungerar. Lätt som en plätt!! Super släta och fina blev lakan, duk och jul handdukarna som nu är redo för advent.

Nu kommer det bli lite ordning och reda i garderoben (?)...... jag kommer i allafall slippa trycka in dom då dom nu nymanglade knappt tar någon plats och ärligt hur underbart är det inte med manglade lakan? Zzzzzzzzz........
Det var fina minnen som kom fram då jag minns att jag ofta stod vid mangeln då jag var liten och hjälpte mamma.

Trevlig fortsatt vecka önskar jag er!


Kramelikram


söndag 7 november 2010

Frostis...




Morgonstund har guld i mun....

Ja morgonen är den bästa tiden på dygnet enligt mig. Jag är mest kreativ och kan fortfarande behålla lugnet i mig. Under dagen stirrar jag oftast till det och jag har femhundra femtio 11 saker igång.

Igår var vi bjudna på 80 tals fest. Kläder, smink, hår och mat var planerat. Vi skulle gå på första barn fria festen tillsammans sedan lilla Nela föddes för snart 3 år sedan. Vad händer? Blir hon sjuk? Blir vi sjuka? Nej stackars farmor blir sjuk och ta med Nela är inget alternativ då vi är inställda på fest utan barn. Så vad gör vi nu när besvikelsen är stor och vi orkar för en gång skull verkligen umgås med vänner.
Det blev en trevlig kväll med goda vänner, glada barn och god mat. Så i de flesta stunder kan man hitta de små guldkornen.

Vi inser än en gång att man får vara beredd på det mesta när man har barn och i besvikelsens stund får man se meningen med det som inträffar och hitta nya vägar. Att det finns värre saker i livet än att missa en fest trots att även detta alternativ hade varit en lyckad kväll.
Vad vore livet utan vår lilla Nela?

Idag blir det fina frostiga ute bilder för inne är det lite mer kaos än vanligt:)


torsdag 4 november 2010

Soffpotatis





Det tillhör inte vanligheten att jag är soffpotatis men ikväll blir det soffan för hela slanten. Kudde, täcke och te är nog bästa medicinen för tillfället då det snörvlas och dunkar i huvudet.
En liten hörna i köket visar jag er idag. Har inte vetat vad jag ska hänga i mina fina klädnypor men igår kom jag givetvis på att det ska hänga lite recept lätt tillgängliga i köket.

Kramelikram

tisdag 2 november 2010

Tack!!


Denna bild har ni sett förut men nu är det en sak som tillkommit. Snälla svärfar var hos oss i söndags och satte upp taklisterna i vardagsrummet!! Tusen tack igen!


Måla, måla, måla.....




Tack för fina kommentarer till köket!! Många tyckte om lite trä i skåpen men eftersom jag är obotligt förälskad i vitt så kunde jag inte hålla mig i från penseln och den vita färgen. Skåpet är inte färdigt så det plockas i och ur varje dag då man får måla lite i taget när man har lite tid.
Det omtalade matbordet och fina stolarna har fått ny plats i köket och då även ny färg. Så skönt med matbord. Vår köks ö får vistas nere i källaren framöver som data bord.

Förresten så älskar jag tidsomställningen, ja åtminstone fram till 20.00 då ögonen rullar runt. Och i natt har jag fått sova 7timmar!!! Från 22.30 - 05.30 Tjohooo hela natten helt enkelt. Så lilla Nela kanske oxå gillar vintertider!!! Jag minns inte de ynka få gånger jag sovit hela natten så det var välbehövligt.

Ha en bra fortsatt första november vecka!

Kramelikram