måndag 31 maj 2010

Och lite fynd....


Jag, Syster yster och Nela tog en liten tur stora staden idag och vad hittade jag? Ett fint skåp så alla stereo apparater kan kopplas in hemma igen.....förra skåpet hamnade ju i lilla badrummet.......oups.
Detta är överskåpet och imorgon hämtas förhoppningsvis underskåpet som trots tappert försök inte fick plats i bilen hem. Sen ska det bara målas vitt:)

Kramelikram

Om jag är nöjd?!



Nu är vackraste duschblandaren på plats och även handdukstorken. Och jag är mer än nöjd! Vi har inte fått dit fina lampan än så det blir lite konstigt ljus nu när jag fota.....men är man ivrig så är man hihi.
Vi har stött på ett problem bara, blandaren verkar inte passa till handfatet:( Detta ska vi klura vidare på i morgon. Det ska ju inte bara flyta på men tillslut brukar det bli bra.





söndag 30 maj 2010

Mitt jobb

Idag förstår jag varför jag är frisör. Jag har haft äran att göra tre vackra damer fina till sin bal.

Mors Dag








Detta med en dag för mor och en för far är inte så dumt. Jag har tyvärr inte lagt så stor vikt vid detta förut men just nu inser jag själv värdet i det. Kanske för att jag själv är mor och då även tycker det är synd att jag inte gett min egen lilla mor tillräckligt med uppskattning denna dag förut.
Klart att alla vill och behöver bli uppskattade.
Hoppas mor i alla hem blivit det i dag.

Denna fina bukett stod på bordet idag när jag kom hem från jobbet.

Kramelikram

lördag 29 maj 2010

Lördags kväll




För mig spelar det ingen roll vad det är för dag i veckan då jag får vissa infall. Ikväll somnade lilla Nela innan klockan slog 19.30. Och när jag får lite bonus tid fick jag lite ordning och reda nojja. Så nu kommer jag åt mina saker i städskåpet, blom vaserna är inte utspridda här och där utan på ett ställe och så äntligen ordning och reda i ett köks skåp där jag haft kaos.

Lite presenter






I
dag har det varit full rulle igen. Först jobb, sedan kollat på hus. Oj oj flytta skulle kunna vara både roligt men även lite läskigt. Ska man kanske vara nöjd med det man har? Kommer det inte alltid vara något annat man vill ha?!.....jo förmodligen. Så det slutar nog med att bo kvar, och kämpa på med renovering.


Visst finns det alltid att göra i ett hus men ibland känns det som man skulle vilja slippa vissa moment, ett av dessa är tex källar trappen, eller fixa en riktig och jämn gräsmatta. Ni som har haft eller har ett gammalt hus förstår vad jag menar. Jag kanske ska försöka se möjligheterna även där. Jag kan behöva aningens mer energi än vad jag har nu och aningens mer tid tack så fixar jag nog det. Jag tror att det är detta som är mitt stora problem jag är överallt.







Trevlig lördagskväll önskar jag er!

Kramelikram

pssssst.....visst var det fina presenter jag fick igår:)

fredag 28 maj 2010

Trött Kalaspingla





Jag har haft en toppen dag trots att kalaset tillslut fick äga rum inomhus, ok lite små stressad då maten blev försenad men gott var det.

Tackar alla nära & kära igen för alla fina presenter och slantar som kommer gå till vackra ting:)

Just nu är jag helt slut så det blir soffan och däcka tidigt men i morgon blir det lite klickande med Nikon efter jobbet så ni får se de fina sakerna jag fått.......


Dessa goda gubbar hade vi premiär på idag....är det gott eller är det gott?!


Hoppas ni har fredagsmys för hela slanten ikväll!

Kramelikram




En dag om året




Om ni någon gång ska välja en dag om året då ni är i behov av vackert väder då ska ni välja Min Dag den 28 Maj!!
Jag vill nu efter denna kalla och lite mulna maj påstå att ni inte ångrar er. Eller skiner solen bara där jag är kanske:) Lite ego får man vara på sin födelsedag trots att det inte ens är jämt antal. Lyckligare än så här blir jag inte och behöver inte bli heller.

Tack mina päron för att ni prickade in denna fina dag till mig!
Idag ska jag ha en toppen dag i trädgården.......jippi!!!

Kramelikram


torsdag 27 maj 2010

Att visa omtanke


Denna ljuvliga bukett förgyllde min torsdag. Tack igen gulliga Jennie för du är så omtänksam!!

Ni får njuta av bilderna och försöka känna den underbara doft som nu sprider sig i vårt vardagsrum. En toppen ide när ni ser ett hav med liljekonvaljer är att plocka eller stanna upp och känn doften. Jag undrar om det finns någon som inte gillar dessa sötnosar.

Nu har jag städat loss här hemma så vi kan kalasa lite i morgon. Hoppas i och för sig att vädret tillåter oss att vara utomhus.

Kramelikram

onsdag 26 maj 2010

Sista minuten




Jag är alltid i sista minuten och så även denna gång. Nu fattas bara kaminspegeln och lite smått o gått till lilla badrummet. Hoppas så att röris kan dyka upp i morgon och efter det el nissen. För nu ikväll har vi fixat till det sista på fina skåpet. I Love Love Love......

För övrigt rullar livet i rusande fart denna veckan, det gillar jag inte. Men efter hårt arbete blir det snart vila.

Kramelikram

tisdag 25 maj 2010

Födelsedagskalas


Det sägs att desto äldre man blir så är det inte så roligt att fylla år. Än har jag inte märkt av detta för jag älskar att fylla år. Fixa och dona till kalas. Vad ska man bjuda på, vilka servetter och porslin ska man ha.

Men vet ni vad jag helst vill i år?! Sitta ute på vår nya altan. Jag hade helst sett att jag hunnit måla utemöblerna vita men efter att jag i två omgångar lånat fuktmätare utan ett enda tag med penseln så inser jag att om de ska bli målade får de lov att flytta in i garaget några dagar för torkning.
Så efter kalaset på fredag blir det att rensa garaget för att de ska få plats. När jag tänker efter kanske det faktiskt finns en bra anledning till att få lite ordning där inne:)

Kramelikram



söndag 23 maj 2010

Äppelträd



Nu blommar även vårt vackra äppelträd. Det japanska körsbärsträdet var tyvärr slut idag när jag äntligen bestämt mig. Men är beställt och kommer i slutet av nästa vecka. Så det kommer nog på plats lagom till fredag då det vankas kalas för lilla mig:)


Lyx





Det behövs inte alltid så mycket för att känna lite extra lyx. Vad kan man börja dagen bättre med en fin dag i maj än att sätta sig ute på trappen och äta frukost? Detta är lyx för mig!

Idag ska jag åka och inhandla ett länge efterlängtat Japanskt körsbärsträd. Inte fy skam det heller. Har en liten dröm om en fin hägg oxå, ja och många fler blommande växter och träd.....kan man ha för många vackra blommor?

Trevlig söndag på er!

Kramelikram

lördag 22 maj 2010

Äntligen Sol




Som man har längtat efter denna sol och nu är den här. Jag har haft en underbar dag hittills. Dagen började med att sätta upp håret på vackraste bruden. Vilken ära och vacker som en dröm blev hon. Kanske kan få in en liten bild här framöver om jag får tillåtelse:) Även min fina vän som är gäst fick sitt hår lockigt och tjusigt.

Igår ägnade jag och min hjälpreda ca 3h på att sätta i nytt snöre i torkvindan. Vilket projekt! Men skönt när det var färdigt. Nu förstår jag vitsen med att hänga ut tvätt, torkar super snabbt när det är så här varmt och skönt.
Min fina spetsblus hinner alltså bli torr tills ikväll då jag ska träffa lite damer.

Nu ska mamsen och lilla Nela ut på efterlängtad cykeltur.

Har ni inte solsken idag kommer det en annan dag med värme och då lovar jag att ni glömmer allt trist och tråkigt väder;)

Kramelikram



fredag 21 maj 2010

Päronkvist





Nu har de börjat blomma. Först ut är päron kvisten, men äpple trädet är oxå på gång. Om ni inte doftat på dessa underbara blommor så gör det!!

Vi har ju aningens många projekt här hemma vilket jag inser aldrig tar slut för jag kommer på nya hela tiden:) Ett av projekten framöver är golvet i vardagsrummet. Detta skulle oljats ett antal gånger för att vara fint. Vem orkar olja golvet en gång om året med liten Nela i krokarna? Nej vi har beslutat att golvet ska målas vitt. Det går ju alltid att slipa och olja den dagen man blir sugen på det:) Och jag vet att efteråt kommer vi säga varför har vi inte gjort detta tidigare?! Eftersom vi inte har ett stort hus känns det lite rymligare varje gång något blir vitt. Vilket jag uppskattar. Kan man få för mycket vitt?! Nej! Och kanske det blir lite om möblering när vi ändå är igång:)

Idag jobbar jag kort dag och hoppas på lite uppehåll i eftermiddag så jag kan fortsätta snickra på mina odlingslådor. Och givetvis inhandla nytt grönt till krukorna i fönstret.

Trevlig fredag önskar jag er!!

Kramelikram

pssst..........idag fick kära Nikon ladda batteriet så lilla canon fick ryka in......men vad jag är bortskämd med fina Nikon:)